Efterlängtad segermålskytt mot Örebro

Publicerad: 2023-10-05
FHC HERR
Frölunda HC tappade en tvåmålsledning till underläge mot Örebro HK, men vände tillbaka och vann efter förlängning, 4-3.

När Frölunda HC tog emot Örebro HK i Scandinavium så var det passande nog Linus Öberg - med sju säsonger förflutet i Örebros organisation - som skulle kliva fram och öppna målskyttet.
Den 23-årige forwarden tog emot en lång diagonalpassning av Jere Innala och avlossade ett skott som gästernas målvakt Jonas Arntzen fick stora problem med. Pucken trillade ut bakom målmannen dit Gustav Rydahl störtade fram, brötade och tvingade Örebros Filip Berglund att - via Arntzens benskydd - skicka in pucken i eget mål och Frölunda hade 1-0 på tavlan.

Ledningen utökades till 2-0 i spel fem mot fyra innan den första perioden var till ända, när Jere Innala pricksköt in pucken och noterades för sitt femte mål för säsongen.

- Vi kom ut och gjorde en ganska bra förstaperiod där vi fick ned pucken djupt och fick jobba en hel del i anfallszon, så vi ska vara nöjda med den här första perioden, kommenterade Linus Öberg i TV4 i första paus och gav sin syn på vem som egentligen gjorde öppningsmålet:

- Jag har ingen aning om vem av mig och Gustav (Rydahl) som var sist på pucken där faktiskt. Jag såg att någon slog den mot benskyddet så att den gick in, men jag har ingen aning om det var Gustav eller deras back.

Det var en i stora drag väldigt tillknäppt kamp där egentligen inget av lagen kom till särskilt många riktigt klara målchanser. Emellanåt blixtrade något av lagen till med antingen en kvick kontring eller en tyngre och längre attackvåg. I en sådan hittade pucken fram till gästernas Mathias Bromé, som kunde raka in 2-2-pucken i en snudd på öppen målbur med knappt halva den tredje perioden spelad. Sedan hände det massor.

Med drygt fyra minuter kvar av tillställningen var Bromé framme igen och skarvade in en puck som såg till att Örebro hade vänt och satt i en plötslig 3-2-ledning - och såg ut att gå mot en seger.

Men Frölunda skulle vända tillbaka skutan via två spelare som skulle göra sina första mål i Frölundatröjan.
Max Lindroth fick en förlupen puck på blålinjen och tryckte in kvitteringen med mindre än tre minuter kvar att spela - och tvingade matchen till förlängning. Där tog det bara 19 sekunder för Malte Strömwall att till sist spräcka sin nolla i målkolumnen, när han i en snabb omställning fick pucken av Henrik Tömmernes och skickade in 4-3-avgörandet via målramen.

- Örebro testar oss idag, men laget sitter ihop bra där vi fick flera bra minuter av vårt spel. Sedan är det en riktigt tight och jämn match, det krävdes väldigt många bra saker för att man skulle lyckas skapa bra målchanser i dag, menade Roger Rönnberg efter slutsignalen.

- Jättekul att Malte (Strömwall) äntligen fick göra mål, det tror jag att i princip alla i hallen kände när den pucken trillade in. Han tar steg i rätt riktning hela tiden, så jag är glad för det målet, avslutade Roger.

Kommande herrmatcher

SHL | 2023.10.07, 18:00 | MoDo Hockey - Frölunda HC
SHL | 2023.10.12, 19:00 | Skellefteå AIK - Frölunda HC
SHL | 2023.10.14, 15:15 | Frölunda HC - Hv71 (Biljetter)

Matchstatistik

Frölunda HC - Örebro HK 4-3 OT (2-0, 0-1, 1-2, 1-0)
Skott: 29-24 (9-9, 7-4, 12-11, 1-0)
PIM: 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)
Åskådare: 8285

Period 1
1-0 (12:41) | Linus Öberg (utan assist)
2-0 (17:21) | Jere Innala (Henrik Tömmernes, Malte Strömwall) PP1

Period 2
2-1 (26:15) | Robin Norell (Philip Holm, William Wikman)

Period 3
2-2 (48:27) | Mathias Bromé (Axel Sundberg, Gustav Backström)
2-3 (55:44) | Mathias Bromé (Filip Berglund, Gustav Backström)
3-3 (57:18) | Max Lindroth (Max Friberg, Isac Heens)

Förlängning
4-3 (60:19) | Malte Strömwall (Henrik Tömmernes, Nicklas Lasu)

Så här ställde Frölunda upp:

Jere Innala - Gustav Rydahl - Linus Öberg
Otto Stenberg - David Edstrom - Carl Klingberg
Max Friberg - Erik Borg - Malte Strömwall
Erik Thorell - Nicklas Lasu - Linus Nässén
Noah Hasa

Henrik Tömmernes - Filip Hasa
Linus Högberg - Christian Folin
Isac Heens - Max Lindroth
Pontus Johansson

Lars Johansson
(Frederik Dichow)

STOLTA HUVUDPARTNERS