Kvartsfinalen utjämnad

Publicerad: 2024-02-25
FHC DAM
Frölunda HC föll med 0-3 hemma mot Djurgårdens IF i kvartsfinal 2:5.

Kvartsfinal 2 mellan Frölunda HC och Djurgårdens IF inleddes på ett snarlikt sätt som den första kvarten gjorde uppe i Stockholm, för Djurgården inledde målskyttet i öppningsakten i spel fem mot fyra, när Tereza Plosovà fick pucken nära stolpen i en rörig situation och skickade in trissan bakom en överspelad Stephanie Neatby. Annars var det en förstaperiod där Neatby klev fram som en förgrundsfigur, var omutligt tät när hon stod emot allt annat och räddade 19 av 20 skott som gästerna sköt. 

Det var annars en tillställning där Frölunda emellanåt hade problem att komma loss ur Djurgårdens press och hade under långa perioder väldigt svårt att etablera ett solitt anfallsspel. Ett par skarpa chanser skapade man, men Ida Boman visade varför hon, likt Neatby, är en av seriens bästa målvakter.

Målskytte - omöjlig uppgift i dag

Frölunda inledde den tredje perioden piggt, bosatte sig tidigt i anfallszon och försökte bygga momentum därifrån - och gjorde inte alls ett dålig försök i avslutningsakten. Men ett defensivt starkt Djurgården var solida, tighta och boxade ut Frölunda på ett mycket exemplariskt sätt när hemmalaget suktade utjämning. Två numerära överlägen hade Frölunda också på sin sida i kvitteringsjakten, men den här dagen skulle Djurgården inte gå att överlista.

Djurgården höll undan, skickade in två mål i tom kasse i slutminuterna för slutresultatet 3-0 och utjämnade kvartsfinalserien till 1-1 i matcher.

- Vi driver inte nog mot mål idag, hamnar väldigt mycket på utsidan och skapar inte så många målchanser. Där behöver vi steppa upp där imorgon, menade Michelle Karvinen i SVT efter slutsignalen.

- Samtidigt finns det ingen anledning att gräma sig för mycket för idag. Det är match imorgon igen och vi tar med oss och fokuserar på det vi kan göra bättre, vi är redo, avslutade Michelle.

Redan imorgon, måndag, är det alltså dags för kvartsfinal 3:5 och en chans att studsa tillbaka - även den hemma i Frölundaborg. Biljetter hittar du via den här länken, vi behöver ditt stöd!

Kommande dammatcher

Kvartsfinal 3:5 | 2024.02.26, 18:05 | Frölunda HC - Djurgårdens IF (Biljetter)
Kvartsfinal 4:5 | 2024.02.28, 18:05 | Djurgårdens IF - Frölunda HC
Ev. kvartsfinal 5:5 | 2024.03.01, 18:05 | Frölunda HC - Djurgårdens IF (Biljetter)

Matchstatistik Kvartsfinal 2:5

Frölunda HC - Djurgårdens IF 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
1-1 i matcher
Skott: 34-44 (8-20, 11-13, 15-11)
PIM: 4-4 (4-0, 0-0, 0-2)
Åskådare: 455

Period 1
0-1 (05:56) | Tereza Plosovà (Brett Pettet, Nicole Hall) PP1

Period 2
-

Period 3
0-2 (57:43) | Alice Östensson () ENG
0-3 (58:46) | Tereza Plosovà (Nichole Hall) ENG

Så här ställde Frölunda upp:

Liliane Perreault - Michelle Karvinen - Andrea Dalen
Edit Danielsson - Sofie Lundin - Matilda Nilsson
Sarah-Ève Coutu-Godbout - Felizia Wikner Zienkiewicz - Emilia Vesa
Ella Hellman - Jennifer Carlsson - Tilde Utbult
Emilia Bergeby Hallbeck

Felicia Linder - Kaitlyn Yearwood
Ebba Strandberg - Lindsay Agnew
Tuva Kandell - Nellie Svensson
Linnéa Pettersson Dove

Stephanie Neatby
(Maja Helge)

Efraim Larsson
STOLTA HUVUDPARTNERS