OT-förlust mot Växjö

Publicerad: 2023-11-23
FHC HERR
Frölunda HC tappade en tvåmålsledning och föll efter förlängning hemma mot Växjö Lakers, 2-3.

Det var tight och jämnt när Frölunda HC tog emot Växjö Lakers i Scandinavium på torsdagskvällen och det var tydligt att de båda lagen hade bestämt sig för att tighta till yta och tid till varje pris. Hela tolv minuter skulle gå av den första perioden innan matchens första avslut på mål skulle komma och ytterligare 20 minuter gick innan målen skulle komma - men då avlöste de också varandra.

Inom loppet av några minuter klev två ovana målskyttar fram för Frölunda och satte hemmalaget i ett fint utgångsläge när andra paus närmade sig. Christian Folin fick en kalasträff på ett direktskott och fixade 1-0 med sitt första för säsongen. Några minuter senare skulle backkollegan Tom Nilsson även han göra sitt första mål för säsongen, när han ifrån sargen skickade in en isare som Emil Larmi i Växjös mål säkerligen skulle vilja ha tillbaka.

Men det trevliga 2-0-läget skulle inte stå sig perioden ut, för när bara 17 sekunder återstod av mittakten så blev Martin Lundberg helt frispelad i slottet, spräckte nollan och skapade kontakt för gästerna.

Växjö vände

Båda lag trummade på i en fortsatt jämn matchbild under den tredje perioden, etablerade tryck i bägge änder av plan men utan att skapa någon nämnvärd mängd av de där riktigt skarpa målchanserna. Gästerna lyckades hitta in en kvittering när knappt fyra minuter återstod av den tredje perioden och tvingade matchen till förlängning.

I powerplay plockade Växjö ut målvakten för spel fem mot tre och kunde avgöra matchen för extrapoängen.

- Vi har pratat om och fokuserat på att få upp lägstanivån i laget och vi har gjort bättre hemmamatcher, kommit ut hårdare, haft större dominans än i dag, men vi började i rätt ände där vi spelade tight och gjorde det bra, menade Roger efter slutsignalen.

-  Spelet var bra, vi spelade med kontroll fram till slutet av andra, hade 2-0, trummade på och såg starka ut, men så tappar (Filip) Hasa sin klubba och det blir en sådan slumpartad situation som vi inte klarar av och ger Växjö kontakten i matchen med ett sent mål i mittakten. Arbetsinsatsen var där, bra försvarsspel och jag känner att killarna verkligen har gett allt. Idag togs det ifrån oss på grejer som vi inte kan kontrollera och det är trist, det avgjorde matchen i dag, avslutade Roger.