Förlust när Modo vände och vann

Publicerad: 2023-10-15
FHC DAM
Det blev en tråkig helg för Frölunda i SDHL. Efter att ha fallit i toppmötet mot Luleå var det under söndagen dags för en ny tuff batalj när tabelltvåan Modo gästade. En toppstrid som även den slutade i förslut.

Redan från början syntes det att söndagens match skulle bli en fartfylld historia. Precis som Frölunda hade Modo revansch att utkräva från fredagens omgång och därför var det kanske inte så konstigt att första perioden blev ett ställningskrig.

Det såg länge ut som perioden skulle bli mållös och de båda målvakterna stod flera viktiga räddningar. Det skulle det dock bli ändring på. Efter att Frölunda legat högt upp i banan och forecheckat hårt fick Emilia Vesa kontroll över pucken och tog sig förbi både en och två Modoförsvarare innan hon såg till att pucken hamnade i nät. Klockan stod då på 14:21.

– Modo är ett starkt lag, de är duktiga och ett bra spelande lag helt enkelt. Men det är vi också, vi pratade om att spela vårt spel och göra vårt bästa, säger målvakten Maja Helge.

Hamnade i underläge

Efter att ha spelat i numerärt överläge två gånger om i inledningsperioden fick hemmalaget för första spela boxplay i början av period två. FHC hade dock inga problem med att freda sig mot Modos powerplay.

Det var sedan i spel fem mot fem som Modo såg till att utjämna matchen till 1-1. Målet gav bortalaget luft under vingarna och i de efterföljande sekvenserna fick Maja Helge i Frölundamålet svettas rejält.

– Det är klart att det är kul att få mycket skott på sig och chans att visa vad man går för, säger hon.

Det var helt klart en period som passade gästerna bättre i smaken och det var också Modo som sedan skulle ta ledningen i matchen. Inför tredje perioden hade lagen således bytt roller och i stället var det nu hemmalaget som jagade.

Rann iväg i tredje

Efter två relativt jämna perioder föll matchen mer och mer i gästernas händer i tredje perioden. Vad som varit ett uddamålsunderläge förvandlades till något helt annat, detta trots att de spelmässiga skillnaderna inte var allt för stora mellan lagen. Efter att siffrorna runnit iväg till 1-6 kunde inte hemmalaget resa sig, utan det blev en ny förlust för FHC.

– Jag tyckte att vi gick ut och gjorde en stark första period. Sedan fick de in några kassar, men vi tog oss ändå samman och spelade som ett lag in i det sista. Nu tar vi nya tag nästa match, säger Maja Helge.