Nollade i Västerbotten

Publicerad: 2023-10-12
FHC HERR
Frölunda HC föll borta mot Skellefteå AIK, 3-0.

Om man tittade på SHL-mötet mellan Skellefteå AIK och Frölunda HC denna torsdagskväll så fick man bevittna en tillställning med två fatalt skilda matchbilder i de två inledande perioderna. Gästande Frölunda var det bättre laget i inledningsakten, fick ett tidigt numerärt överläge, skapade ett par halvchanser och hade främst ett skarpt övertag i avslut på mål. Efter 20 mållösa minuter och en paus fick publiken i Skellefteå Kraft Arena se ombytta roller, där hemmalaget var det lag som skapade mest, skickade in puckar mot kassen och fick dessutom utdelning för det.
Oskar Nilsson gav värdarna ledningen med ett höstlöv ifrån blålinjen i numerärt överläge och drygt halvvägs in i matchen tog Filip Sandberg vara på en riktigt grötig situation framför Lars Johansson och vispade in trissan bakom en skymd Johansson för 2-0.

Inget napp på rivstart

Frölunda rivstartade den tredje perioden och satte allt på ett kort för att försöka ta sig in i matchen och man satte Linus Söderström i Skellefteåkassen på prov tidigt i den avslutande perioden. En stunds spel i fem mot tre hanns med och Malte Strömwall var ytterst nära att ta gästerna in i matchen med ett direktskott, men Söderström hann över och räddade. Istället tog Skellefteå vara på ett numerärt överläge, utökade till 3-0 genom Axel Sandin-Pellikka och stängde tillställningen.

- Det var en icke godkänd insats, enkelt svarat. Vi stod för en bra förstaperiod men sedan orkade vi inte hålla uppe trycket och tävlingen i jobbet i den andra perioden. Precis som mot MoDo kom vi ut och var alldeles för mjuka, helt enkelt, kommenterade Roger Rönnberg i TV4 efter slutsignalen.

- Vi förlorade jättemycket kamper i egen zon, blev tunna med pucken och gav bort den väldigt enkelt. Jag tror på tävling och det lag som tävlade bäst över 60 minuter idag, Skellefteå, vann rättvist.