SDHL-säsongen är över

Publicerad: 2024-03-08
FHC DAM
Luleå är vidare till final och Frölunda HC är ute ur slutspelet. Den första historiska säsongen i SDHL tog slut i semifinalen.

De regerande mästarna från Luleå blev numret för stora för Frölunda och tog hem semifinalen med totalt 3-0 i matcher. Frölunda kunde utmana i de två första matcherna – i den tredje blev det svårare att hänga med. Luleå tog tag i taktpinnen från start. Stephanie Neatby i mål sattes på prov när hemmalaget tryckte på med allt som fanns tillgängligt. 1-0 kom efter fem minuter, 2-0 kom efter 16. Neatby fick svettas, Luleå vann skotten med 17-4 i den första perioden.

I paus kommenterade assisterande kapten Michelle Karvinen matchen så här:

– Just nu gör vi för många misstag i matchen. Det finns inte utrymme för det i en semifinal.

Godkänd säsong

Frölundas första säsong i SDHL slutade med en fjärdeplats i tabellen. Laget spelade ihop 64 poäng på sina 36 matcher och utifrån målsättning från början (topp 4) får säsongens klassas som fullt godkänd. Semifinalmotståndarna Luleå har nu vunnit sju av sju matcher mot Frölunda. Den statstiken lär vara en otroligt viktig morot inför nästa säsong. Frölunda vill såklart utmana och vinna över giganterna.

Bortalaget Frölunda kunde inte komma åt Luleå denna fredagskväll i Norrbotten. Om den första perioden var tuff var den andra och tredje likaså. Trycket var hårt, nästan konstant. Men mitt i all Luleåpress gav sig Frölunda chansen till att skapa nerv, åtminstone för en liten stund. Efter en lång session i egen zon tog sig spelarna ut ur egen zon och Michelle Karvinen fick väl inne i offensiv zon fram pucken till Andrea Dalen. Det gäller att ta vara på sina lägen. Det gjorde man.

Reduceringspucken var viktig för Frölunda – efter den svängde spelet i perioden mer. Dalen gjorde där sitt femte slutspelsmål.

Luleå till final

Luleå gjorde sedan både 3-1 och 4-1 innan andra perioden var slut. När Hesa Fredrik tjöt för slutsignal var Luleå klara för final, Frölundas säsong var över. Matchen slutade 6-1.

I början på nästa vecka väntar några dagars säsongsavslutande samlingar för truppen. Sen får lagets spelare en välförtjänt ledighet innan arbetet och träningen inför nästa säsong drar igång. Frölunda ger sig aldrig.

Luleå HF - Frölunda HC 6-1 (2-0, 2-1, 2-0)
PIM: 0-4 (0-2, 0-0, 0-2)
Åskådare: 1 886