Tappad tvåmålsledning i Gävle

Publicerad: 2024-09-28
Frölunda HC hade en 2-0-ledning drygt halvvägs in i matchen borta mot Brynäs IF, men tappade till förlust, 3-5.

Frölunda HC åkte nordost för att avsluta veckan i Gävle och bortamatch mot Brynäs IF. En tight, jämn och ganska chansfattig tillställning blixtrade till under några tillfällen och ett sådant tillfälle var när Linus Weissbach satte fart igenom mittzon lite drygt halvvägs in i den första perioden. Han äntrade anfallszon, drev mot kassen, släppte pucken till Max Friberg som drog mig med sig sin gubbe bort från mål och gav Mikael Ruohomaa ett fritt läge i slottet - som med ett kliniskt prickskytte noterades för sitt första mål den här säsongen säsongen och satte Frölunda i en 1-0-ledning.

Det skulle till ytterligare en första-för-säsongen-målskytt för att Frölunda också skulle gå ifrån till en 2-0-ledning, det när Isac Heens och Linus Nässén satte stopp på ett Brynäsuppspel i mittzon och spelade fram ett friläge för Linus Weissbach, som distinkt sköt 2-0 bakom Erik Källgren, med ungefär halva matchen spelad.

Men matchbilden skulle vändas och det ganska kvickt. Bara ett par minuter efter Weissbachs fullträff replikerade Brynäs två gånger om inom loppet av 70 sekunder (Silfverberg i powerplay följt av Miks Indrašis) och 2-2 i andra paus var ett faktum.

Andra raka bortaförlusten

Frustrerande nog så inledde Frölunda den tredje perioden lovande, spelade av ett numerärt underläge i öppningen, satte därefter hög fart och skapade en stark press mot Brynäskassen. Men i ett sådant anfall kunde Brynäs sno åt sig pucken, kontra två stycken mot Normann och ta ledningen när Anton Ohlsson rakade in ett direktskott. Det skulle sedan bara dröja två minuter för hemmalaget att också utöka ledningen till 4-2 när Bobby Trivigno fick ett friläge och lurade in pucken längs isen under Normann när knappt sju minuter var spelade av den tredje.

Brynäs hade inga större bekymmer att reda spela av den tredje perioden för bortsett ett par starka byten och en någorlunda stark slutforcering så skulle inte Frölunda lyckas etablera det där trycket för att vaska fram en upphämtning. Hemmalaget höll undan och plockade samtliga tre poäng efter att man också gjort 5-2 i tom bur. Noah Dower Nilsson styrde förvisso in 3-5 i matchens sista sekund, men det var mer av akademisk betydelse än någonting annat.

- Det är surt såklart, jag tycker vi har bra försvarsspel i stort sett men faller hårt på några situationer. Men i det stora hela så har vi alldeles för lite tid i anfallszon, kommenterade Henrik Tömmernes efter slutsignalen och utvecklade:

- Brynäs fick hålla alldeles för mycket puck under andra halvan av matchen, de kunde ligga och tugga på oss vilket gjorde att vi inte fick till kontringsspelet som vi ville. De gånger vi fick till det så blev det farligt, men idag kommer vi inte riktigt upp överlag.