Tre poäng i Jönköping efter Karvinens hattrick

Publicerad: 2023-12-03
FHC DAM
Frölunda avslutade helgen på topp efter att ha besegrat HV71 på bortaplan under söndagseftermiddagen. Bland segerorganisatörerna fanns Michelle Karvinen som satte tre av bortalagets fyra mål.

Det blev en fartfylld inledning på söndagens match i Jönköping. Mindre en minuten in i perioden sattes Stephanie Neatby på prov. Det efter att hemmalaget snott med sig pucken i mittzon och därigenom skapat en spelvändning. Först testade HV71:s Hilda Svensson att gå på avslut, samme Svensson fick tillbaka pucken på retur lämnad av Frölundakeepern och försökte istället gå runt kassen och passa lagkamraten Elin Svensson. Pucken hamnade sedan hos Klara Seroiszkova som i princip hade öppet mål, men Neatby stod för en jätteräddning och målnollan var alltjämt intakt.

När matchklockan stod på 05:49 kom matchens första utvisning. Den tillföll bortalaget och det innebar två minuter spel i fyra mot fem för Frölunda. Bortalaget fortsatte fila på sitt fina bortafacit och lyckades till stor del hålla HV71 på utsidan. Efter en rensning kunde Michelle Karvinen ta med sig pucken från rödlinjen, ta sig igenom HV71:s zon och sedan skicka in den i nätmaskorna bakom hemmalagets målvakt. 0-1 var därmed faktum.

Frölunda skulle även få chansen att spela i numerärt överläge i den första perioden. Samma utdelning som i boxplay hade FHC dock inte. Resultatet höll sig perioden igenom.

Målrik mittenakt

I andra perioden var det hemmalaget som startade piggast. HV71, som i slutet av första perioden fick med sig ett powerplay, fick inleda mittperioden i spel fem mot fyra, men inte heller denna gång lyckades hemmalaget näta. Chanserna kom sedan när hemmalaget blivit fulltaliga. En felpass från Frölunda hamnade rakt i händerna på Aoife Leacy och höll på att bli ett superläge för HV71, men Neatby var med på noterna.

Efter två och en halv spelad minut kom till slut kvitteringen. Anni Montonen gick runt målburen och serverade Emmi Rakkolainen som kunde skicka in 1-1.

FHC var dock inte sena med att återta ledningen. Drygt en och en halv minut senare spelade Felicia Wikner Zienkiewicz fram Sofie Lundin som fick göra sitt andra mål i Frölundadressen.

FHC skulle sedan öka på sin ledning med både ett och två mål. Målskytt båda gångerna var Michelle Karvinen som därmed fullbordade ett hattrick.

Svängig avslutning

Tredje blev en aningen svängig historia. Det var tydligt att Frölunda inte var nöjda med sin målskörd, utan ville ha mer. Samtidigt försökte HV71 göra sitt för att få hål på sina motståndare och komma in i matchen. De båda lagen hade svårt att bita sig fast i respektive anfallszon och det strukturerade spelet lyste till stor del med sin frånvaro.

Efter 10:19 i avslutningsperioden fick Frölunda spela i numerärt överläge för andra gången denna match. men inte heller då skulle gästerna skapa särskilt mycket. Perioden blev till slut mållös, vilket innebar att Frölunda tog hem matchen med 1-4.