Matilda Nilsson efter succédebuten

Publicerad: 2023-10-29
FHC DAM
Fyra dagar in med nya klubben, då presenterade Frölundas nyförvärv sig direkt. I hemmamötet mot HV71 gjorde Matilda Nilsson sitt första mål för Frölunda i SDHL.
– Jag var jättespänd inför matchen och så, och allt har gått så snabbt, men nu känner jag att ketchupflaskan är öppnad, säger Nilsson efter segermatchen.

Matilda Nilsson presenterades så sent som för en vecka sedan, som senaste tillskottet i damtruppen och anlände till Göteborg och sin nya klubb under torsdagen. Fyra dagar senare klev finskan ut på isen i Frölundaborg och introducerade sig för hemmafansen. 

"En skicklig spelare som gör många poäng", så beskrev sportchef Kim Martin-Hasson nyförvärvet, som togs in när Hanna Olsson åkte på sin skada.

Efter elva minuter och 50 sekunder visade Nilsson varför. 

På en spelvändning fick Nilsson pucken levererad av Michelle Karvinen och åkte sig fri mot gästernas målvakt, väl i friläget var finskan iskall när hon skickade in kvitteringsmålet, 1-1.

Det känns bra, jag har fått bra spelare bredvid mig i min kedja också, så nu är det bara att köra på, säger Nilsson och fortsätter:

– Jag försöker komma in med mina styrkor - snabbhet och skicklighet och så vill jag göra mina kedjekompisar bättre. Och jag hoppas vi kan ta steg framåt hela tiden.

"Bara att köra på"

Första matchen är avklarad, och med det även första målet. Nu handlar det om att komma in i den nya staden, klubben och laget för Nilsson - som inte ens varit här i en vecka än.

Jag kom på torsdag morgon så allt har hänt väldigt snabbt, men jag har fått ett par ispass och fyspass. Sen tror jag vi kan göra ännu bättre än det här. Nu tog vi tre poäng och det är det viktigaste. 

Nu blev det mål direkt, är det lättare att landa mer och slappna av nu?

– Jag var jättespänd inför matchen och så, och allt har gått så snabbt, men nu känner jag att ketchupflaskan är öppnad. Nu är det bara att ta det lite lugnt, sen är det snart match igen. Så nu är det bara att köra. 

Hanna Bernhardsson
STOLTA HUVUDPARTNERS