Fortsatt svårt borta

Publicerad: 2023-10-24
FHC HERR
Frölunda HC har fortsatt svårt att göra mål på bortaplan. Nollade och förlust med 3-0 mot Växjö Lakers.

Det tog inte längre än 70 sekunder för Frölunda HC att hamna i underläge borta mot Växjö Lakers efter att Noah Östlund fått en retur rakt på bladet och enkelt kunde raka in trissan bakom Lars Johansson för 1-0.

I en överlag rätt jämn tillställning var Växjö något rakare, tydligare och mer distinkta i sina sjok av spelövertag medan Frölunda mer blixtrade till emellanåt och rörde om i grytan framför Emil Larmi i hemmalagets målbur. Att komma till riktigt skarpa målchanser var väldigt komplicerat och att få in pucken innanför målramen var ännu mer besvärligt.

Den tredje perioden utspelades mer och mer i Växjös försvarszon och ackompanjerades av ett ettrigt Frölunda som vaskade fram ett par möjligheter för en kvittering. Men det skulle inte gå vägen den här kvällen, för med åtta minuter kvar av den tredje perioden utökade Växjö ledningen i en rörig situation framför Frölundas mål och skapade sig tillräcklig mark för att hålla undan.

Hemmalaget skickade in en sista puck i tom bur och knep alla tre poäng i och med slutresultatet 3-0, ett resultat som innebär att Frölunda för tredje gången på de fyra senaste bortamatcherna blivit nollade i såväl mål- som poängkolumnen.

- En helt okej bortamatch ändå, vi är med länge och det är små marginaler som avgör det till sist, tycker Max Friberg efter slutsignalen och utvecklar:

- Vi gör det lite för svårt i egen zon emellanåt och att få stopp på deras snurr är besvärligt. Jag tycker dock att vi är tillräckligt bra i dag för att ta poäng, vi skapar tillräckligt bra och tillräckligt många lägen för att få hål på honom, men vi behöver vara lite skarpare i både avsluten och i skymningen för att få till det. Men all cred till dem (Växjö), de är stabila, väldigt svåra att göra mål och effektiva när de väl får lägen.

- Det går åt rätt håll, sedan känns det alltid snöpligt att inte få med några poäng hem när man spelar så pass bra för att göra några mål. Men absolut, det finns säkert delar i spelet som vi är nöjda med och som vi kan ta med oss, avslutar Max.