Lasse kvar i kassen

Publicerad: 2024-09-20
FHC HERR
Lasse Johansson har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år, till våren 2027.

Efter tre säsonger, ett SM-guld och en CHL-titel valde målvakten Lasse Johansson att röra på sig – från Frölunda till Rockford Ice Hogs, CSKA Moskva till St. Petersburg.

Våren 2022 var Europas bäste målvakt tillbaka i Göteborg. Frölunda lockade igen och tre säsonger stod det på kontraktet, men inte längre. En förlängning är påskriven och Lasse Johansson blir kvar i föreningen till 2027.

- Kul. Jag ville stanna och fortsätta karriären i Frölunda. Att Tobias (Normann) kom hit har varit inspirerande och det taggar mig. Dessutom trivs jag och familjen väldigt bra i Göteborg, det känns som hemma nu, säger 37-åringen, och just hans ålder kanske får någon att höja en aning på ögonbrynen:

- Ålder är individuellt, se på Joel (Lundqvist). Lasse är noggrann i förberedelser, träning, i allt och vi tycker att han fortfarande håller en väldigt hög nivå. Dessutom är han en fantastisk människa som hjälper till att driva laget såväl på som av is, förklarar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

På lördag är det SHL-premiär i Scandinavium, Frölunda mot Leksand, 15.15. Notera att det är väskförbud på matchen och att samtliga besökare visiteras i entrén, kom i tid.

Biljetter till matchen går att köpa via den här länken:

https://fhc.tmtickets.se/Events

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS