Publicerad: 2024-01-11
FHC HERR
Frölunda HC hemmabesegrade Örebro HK med hela 5-0.

Frölunda HC var tillbaka i Scandinavium efter att ha varit utskickade i drygt tre veckors tid på grund av junior-VM och kunde inte ha fått det att stämma särskilt mycket bättre. Ett formsvagt Örebro HK stod för motståndet och hade det tufft när det allra mesta stämde för Frölundas del.

Lars Johansson var ruskigt tät, Christian Folin delade ut tacklingar åt alla riktningar och förstakedjan satte en riktig "Mmm"-prägel på matchen, för det var Malte Strömwall, debuterande Mikael Ruohomaa och främst Max Friberg som verkligen fick fart på grejerna i hemmalaget och satte an tonen.

Efter en något svajig start var det nämligen just förstakedjan som bröt mönster, vaskade fram lägen och skapade momentum för Frölunda - och hemmalaget skulle verkligen koppla ett enormt om matchen under den första periodens andra halva.

I spel fem mot fyra skickades pucken på Jonas Arntzen i Örebros mål, man tvingade fram en retur och Malte Strömwall fick ett snudd på öppet mål att raka in trissan i för att ge Frölunda en 1-0-ledning med drygt tolv minuters spel. Nästan lika många minuter tog det för domarna att videogranska målet, då Max Friberg befann sig i målområdet, men målet stod sig efter motiveringen att han tvingats dit och ej kunde ta sig därifrån.

Proppen gick som ur Frölunda, för innan den första perioden var till ända skulle man få nätrassel två gånger om. Erik Borg var först fram på en retur och kunde raka in sitt tredje mål på de fem senaste matcher innan Filip Hasa skickade in ett direktskott ifrån blålinjen till 3-0 och noterades sitt första SHL-mål den här säsongen.

Komfortabel seger

Frölunda gick kanske ned sig en aning i mittakten, men det skulle inte göra särdeles mycket. Först av allt så snappade ju också Carl Klingberg upp en sargretur nära stolpen, skapade fram en ny retur, tog pucken runt kassen och lade in den i ett öppet mål för 4-0 - och där satte Carl stopp för en 23 matcher lång svit i SHL utan mål.

Nog för att Örebro etablerade fler minuter i anfallszon och skapade några farligheter under främst slutskedet av mittakten, men en hutlöst vass Lars Johansson stod pall de allra svåraste frågeställningarna och höll tätt matchen ut.

I den tredje perioden växlade Frölunda upp ett snäpp, utökade till 5-0 genom Henrik Tömmernes tidigt i akten och hade sedan bud på flera mål ytterligare, men slutresultatet skrevs 5-0 och Frölunda plockade alla tre poäng i vad som fjärde raka segern i SHL-sammanhang.

- Det var en av säsongens bästa insatser idag, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklar:

- Vi fick träff i det mesta, målvaktsspel, mål i powerplay, självförtroende av att spela i en ledning och mala på. Lite slarviga i andra perioden och Örebro högg direkt, där tycker jag att Lasse stod på huvudet och rädda oss från att släppa in dem i matchen. Jättekul att se hur vi kunde spela ut i den tredje perioden sedan med balans i ansvarsfullt defensivt och en underhållande offensiv som var väldigt rolig att se, avslutade Roger.

På lördag är det åter dags för hemmamatch, när Rögle BK kommer på besök. Biljetter hittar du här.