David Edstrom hjälte i första bortasegern

Publicerad: 2024-10-03
Frölunda vinner säsongens tredje match i kvällens bortaseger mot MoDo. En viktig trepoängare, den första på bortaplan, som nu gör att laget har lika många vinster som förluster. David Edstrom stod för båda Frölundas mål.
Seger 2-1.

Skön 2-1-seger i Ö-vik med David Edstrom som tvåmålsskytt. Men vi startar med en annan rubrik.

Nicklas Lasu har varit en snackisens man sedan förlusten mot Örebro häromdagen. Där kanske inte i positiva ordalag... Idag fick han en ny chans att hamna i rampljuset. Sonen från Mölndal – som a-lagsdebuterade redan 2007/08 – noterades för sin 900:e match i Frölundas tröja.

En bedrift som kommer att hyllas inför lördagens match mot Malmö i Scandinavium.

Tillbaka till matchen i Örnsköldsvik var det Frölunda som öppnade piggast och efter dryga fem minuter kom ledningspucken. David Edstrom kunde efter ett gediget förarbete signerat Arttu Ruotsalainen göra sitt första mål för säsongen. Efter det målet hände inte mycket värt att ta upp i rapporten. Matchen spelades schysst, i högt tempo med chanser titt som tätt. Hemmalaget MoDo fick två chanser i powerplay under den inledande perioden men Frölunda backade upp Lars Johansson i målet på ett bra sätt.

Först i andra perioden kom nästa chans till en highlight. Christian Folin – den här gången på utflykt ner bakom offensiv förlängd mållinje – gav sig på ett zorrofint och försökte med den utöka till 2-0. Inget lyckat försök den här gången, pucken ville inte med hela vägen upp till nätmaskorna bakom Lassi Lehtinen. Får vi se ett nytt försök, inom kort? Se försöker i Frölundas sociala medier.

Den tredje perioden spelades igenom utan större dramatik större delen av de 20 minuterna. David Edstrom utökade till 2-0, även det förarbetat av Ruotsalainen. Matchen slutade dock dramatiskt med en dryg minuts numerärt spelövertag för MoDo. I spel 5 mot 3 kom reduceringspucken – men aldrig kvitteringen.

Frölunda höll ihop det och åker hem med tre poäng i lasten.

Nästa match spelas på lördag hemma i Scandinavium.