Vändning till seger i SHL-genrepet

Publicerad: 2023-09-07
FHC HERR
Skövdesonen Max Friberg tvåmålsskytt när Frölunda HC vände underläge till OT-seger (4-3) mot Rögle BK - i Skövde.

Frölunda HC:s sista träningsmatch inför SHL-säsongen blev en fin avrundning på försäsongen när man ställdes mot Rögle BK i Skövde. Efter en mållös inledningsperiod var det Rögle som öppnade målskyttet i mittakten, där Rodrigo Abols knäppte pucken med ett distinkt handledsskott förbi Lars Johansson i Frölundamålet.

Frölunda kvitterade till 1-1 genom Skövdesonen Max Friberg, som satte ett direktskott i spel fem mot fyra och fick jubla i sin gamla hemmaborg Billingehov. Men jublet stod sig inte länge för ängelholmarna återtog kommandot med ett 2-1-mål bara halvminuten senare och kunde senare i perioden också utöka för en tvåmålsledning i andra paus.

Friberg tvåmålsskytt

I den tredje perioden skulle Frölunda ta sig tillbaka i matchen och hämtade in underläget. Max Friberg stötte in sitt andra mål i matchen till 2-3 några minuter in i den tredje perioden och en stundtals stor Frölundaforcering mot Röglemålet gav till sist frukt när Gustav Rydahl skrinnade sig fri och utnyttjade ett friläge till 3-3 - och tvingade matchen till förlängning.

I förlängningen klev Frölundas powerplayspets in i leken och avgjorde tillställningen med ett fint spel där Jere Innala skickade in ett direktskott och fullföljde vändningen för en seger i SHL-genrepet. 

Om en vecka, torsdag den 14 sept, inleds SHL 2023/24. Frölunda inleder med match borta mot Timrå IK för att på lördag, 16 sept, gästas av Leksands IF hemma i Scandinavium.

Kommande matcher

SHL | 2023.09.14, 19:00 | Timrå IK - Frölunda HC
SHL | 2022.11.19, 15:15 | Frölunda HC - Leksands IF (Biljetter)
SHL | 2022.09.21, 19:00 | IF Malmö Redhawks - Frölunda HC

Så här ställde Frölunda upp:

Jere Innala - Gustav Rydahl - Malte Strömwall
Erik Thorell - David Edstrom - Carl Klingberg
Max Friberg - Erik Borg - Linus Öberg
Linus Nässén - Nicklas Lasu - Isac Born
Noah Hasa

Henrik Tömmernes - Tom Nilsson
Linus Högberg - Christian Folin
Filip Hasa - Max Lindroth
Isac Heens

Lars Johansson
(Frederik Dichow)

STOLTA HUVUDPARTNERS