OT-fall i Malmö

Publicerad: 2023-09-21
FHC HERR
Frölunda HC föll efter förlängning (3-2) borta mot IF Malmö Redhawks.

Frölunda HC for till Skåne för den tredje SHL-omgången och fick sig en tuff batalj mot IF Malmö Redhawks, som med två förluster i bagaget var hungriga efter seger i hemmapremiären.

Hemmalaget kopplade ett monumentalt grepp om tillställningen rätt tidigt och skulle under långa delar föra matchen mot ett Frölunda som hade stora problem i såväl närkamps- som passningsspelet, vilket medförde att Malmö kunde ta med sig en 1-0-ledning in i första paus.

Det fanns, bortsett en strålande spelade Lars Johansson mellan stolparna, två spelare hos gästerna som stack ut och det kändes inte helt ologiskt att duon också skulle ta Frölunda in i matchen. Med ett fint växelspel med Malte Strömwall kunde Jere Innala överlista en skymd Adam Werner med en isare och sätta Frölunda på tavlan i och med 1-1, bara två minuter in i den andra perioden. Men det skulle bara ta två minuter för Malmö att åter sätta sig i förarsätet, när Janne Kuokkanen pricksköt in pucken och gav hemmalaget en 2-1-ledning.

Linus Öberg såg till att ordna en kalasstart på den tredje perioden när han, i spel fem mot fyra, satte ett direktskott för 2-2. Men det här var inte Frölundas kväll, för en länge rätt jämn tredjeperiod skulle spelmässigt tippa över mer och mer till Malmö som kom allt närmre ett avgörande. Den tredje perioden gick till slutsignal med ett likaläge på tavlan och matchen gick till förlängning, där Malmö avgjorde och tog extrapoängen.

- En stor besvikelse, vi ger inte oss själva chansen i dag, kommenterade Max Friberg i TV4 efter slutsignalen.

- Jag tycker att vi kändes förberedda under hela dagen och i omklädningsrummet, så det är svårt att hitta ett svar på varför vi startar så svagt som vi gör i dag. Vi spelar upp oss något stundtals, men i det stora hela så spelar vi inte bra nog för att vinna. Det gäller för oss att studsa tillbaka, vi måste vara mer påkopplade ifrån start på lördag och vara mer ödmjuka för vad som krävs för att vinna hockeymatcher. Vi vill ha många minuter med bra spel på lördag, avslutade Max.