Träff i special teams

Publicerad: 2024-09-27
FHC HERR
Det blir en premiär på lördag mot Brynäs, precis som mot Rögle i tisdags.

Nykomlingen Brynäs har spelat två matcher i SHL, en vinst och en förlust, och bägge borta. På lördagseftermiddagen blir det hemmapremiär för Gävlelaget och Frölundas assisterande tränare Anders Burström vet vad som väntar:

- Det är lite Röglevarning på den här matchen. Vi har spelat bra hittills, men måste matcha den energi Brynäs kommer att komma ut med. Och bli effektivare.

Vad som ändå talar för Frölunda är precis som Burström är inne på är matchbilderna de tre inledande omgångarna. Poängen är en sak, men något ännu viktigare är att Frölunda dominerat spelmässigt och fått ordentlig träff i spel i numerärt över- och underläge, det som på fackspråk kallas special teams. I pp har Frölunda gjort mål i tre raka matcher utdelningen har legat på 50 procent – i boxplay ligger procentsiffran på 90 procent.

- Vi har lagt ner mycket analys och tid på pp och boxplay och siffrorna är ju ett kvitto på att vi får effekt, det bygger oss, säger Anders Burström och förklarar att en tvådagars tur-och-retur Gävle i buss ger annat som är viktigt för att vinna hockeymatcher:

- Roadtrips är bra för oss. Vi får umgås i andra miljöer än de normala, surra lite och lära känna varandra bättre. Det finns ett värde i det.

Frölundas bortamatch mot Brynäs direktsänds på TV4play, nedsläpp 15.15.

På tisdag är herrlaget tillbaka i Scandinavium, Örebro 19.00 – biljetter till den matchen går att köpa via den här länken:

https://fhc.tmtickets.se/Events

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS
OFFICIELL LEVERANTÖR