Blekt i Närke

Publicerad: 2024-01-23
Svag insats i Örebro och förlust med 1-2.

När Frölunda HC och Örebro HK möttes för fjärde och sista gången den här grundserien var det en match som kanske inte gick till historien för att vara ligans mest underhållande tillställningen någonsin. I en tillknäppt match med mer närkamper och tuff tag än skönlir och underhållande faktorer så föll bara ett mål under matchens första 50 minuter - David Edstrom gav Frölunda ledningen i spel fyra mot fem med ett fint avslut när matchen var knappt fem minuter gammal.

I den tredje perioden växte Örebro successivt, skapade sig mer och mer mark i jakten på kvittering - till sist kom den också. Drygt halvvägs in i den tredje perioden högg Robert Leino på en retur i slottet och fick in pucken i en tight lucka mellan Lars Johanssons skridsko och målburens högra stolpe.

Det skulle ta knappt fyra minuter för Örebro att också ta ledningen, när William Wikman drog in en volley ifrån nära håll och såg till att hemmalaget också skulle plocka segern med sin 2-1-puck - för några ytterligare mål föll inte denna kväll.

- Vi hade inte koncentrationen i dag, det visade vi tydligt i tredje där vi inte fick igång något passningsspel, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och fortsatte:

- Puckansvaret var dåligt idag. Stillastående och väldigt tveksamma med pucken vilket gjorde att vi ständigt satte nästa kille i dåliga situationer.

Chans för snabb revansch väntar på torsdag, när vi spelar hemma i Scandinavium mot IK Oskarshamn. Nedsläpp kl 19:00, biljetter hittar du här.