Chans till revansch

Publicerad: 2024-10-18
FHC DAM
Det rullar på tämligen smärtfritt för damlaget, men inte utan förbättringspotential menar Erika Holst.

Efter premiärförlusten mot Modo i Frölundaborg har damlaget radat upp åtta raka segrar, inklusive Luleå borta.

24 poäng, tvåa i tabellen – Luleå leder, på samma poäng, men har en match mer spelad – och i topp i varenda SDHL-statistisk sammanställning förutom en, powerplay. En effektivetsprocent på 16 och mål på vart sjätte försök imponerar inte.

- Vi har tränat pp i veckan och vi har en plan och skickliga spelare, men behöver vara mer avslappnade och ha ett högre pucktempo, förklarar Erika Holst som håller med om att ett fungerande spel i numerärt överläge skulle lyfta ett redan ramstarkt Frölunda ytterligare.

Men. Resultat är en sak, hur det sett ut en helt annan och i den ständiga jakt på perfektion såväl coacher som lag strävar efter har Erika Holst identifierat fler utvecklingsområden.

- Vi är supernöjda med säsongsinledningen, men har uppträtt lite naivt ibland. Vi har gett våra motståndare initiativet periodvis och det måste vi förändra. Vi vet att vi är ett bra lag och har bra spelare, men det är livsfarligt att gå in och tro att det bara skall ordna sig. Vi måste utnyttja och i fler minuter komma upp i vår potential.

I helgen är det två bortamatcher igen för Frölundas damlag och redan i kväll (fredag) en möjlighet till revansch mot Modo (18.00).

På söndag väntar Brynäs i Gävle, 15.00.

Tilde Utbult, Jennifer Carlsson och Felicia Linder finns inte med på resan norrut, skadade. Det gör däremot junioren Ella Thorbard.

Om en vecka (25 oktober) är Frölunda tillbaka i Frölundaborg, Skellefteå (19.00).

Dagen efter kommer Luleå på besök till samma arena, 16.30.

Biljetter till matcherna mot Skellefteå och Luleå går att köpa via den här länken:

https://fhc.tmtickets.se/Events

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS
OFFICIELL LEVERANTÖR