Nyförvärvens kväll på Öckerö

Publicerad: 2023-08-04
FHC DAM
Det satt långt inne – inget var gratis. Frölunda HC har startat matchandet inför SDHL-säsongen. Tjeckiens Team U18 stod för säsongens första motstånd när Öckerö Ishall slog upp dörrarna för Frölundafamiljen. Efter förlängning vann Frölunda med 3-2.

Det blev en jämn historia när försäsongen drog igång på allvar. I den varma sommarkvällen stod ismaskinerna på max inne i Öckerö ishall. Även om den första perioden slutade oavgjort så var det Frölunda som skapade mest – och nyförvärvet Felizia Wikner Zienkiewicz gjorde hemmalagets första mål, i sin första match. Men Tjeckien skulle komma tillbaka. I slutet på första perioden kvitterade bortalaget och i slutet på andra tog U18-laget ledningen efter fint spel med många bra chanser.

Nyförvärvet Emilia Vesa skulle i tredje perioden kvittera för Frölunda och matchen gick därefter till förlängning. Med supporterföreningen Sektion 84 på plats – tillsammans med omkring 200 andra Frölundasupportrar – var det bra drag i den lilla skärgårdsishallen. Emilia Vesa fick höga rop för sitt fina spel.

Frölunda hade under den tredje perioden haft ett massivt tryck på bortalaget och fortsatte precis likadant i förlängningen. Efter ett par minuters spel visade Emilia Vesa varför Kim Martin plockade upp luren och ringde. Hon rundade målvakten och la fint in segerpucken och därmed sitt andra för matchen. Kvällen slutade med vinst, 3-2.

Kommentar från Erika Holst:

För Frölundas del handlade kvällen mycket om att se hur dom nya spelarna skulle uppträda på isen. Men också för att se fjolårets spelare efter en bra träningssommar.
– Det var skönt att få en match så här tidigt för det är verkligen stor skillnad på match och träning. Vi fick se alla nya ordentligt och även våra gamla från förra säsongen, vad som hänt under sommaren, säger huvudtränare Erika Holst och fortsätter:
– Jag "luras" alltid av tjeckerna, dom spelar med mycket energi och är svåra i en mot en. Många av spelarna är väldigt starka på puck. Men det blev en bra match för oss i en miljö vi måste träna i inför SDHL.

Vad säger du om dina nyförvärv Emilia Vesa och Felizia Wikner Zienkiewicz?
Dom kommer in med bra fart och det var jätteroligt att båda två gjorde mål. I slutet på andra och i tredje satte vi ihop dom tillsammans, då blev det riktigt bra fart. Det är två bra hockeyspelare vi fått in i laget.

Jonas Andersson
STOLTA HUVUDPARTNERS