Trafikstockning, försening och uddamålsförlust

Publicerad: 2024-09-24
"Några för stora misstag i försvarsspelet fällde oss till sist i dag" menade Roger Rönnberg om uddamålsförlusten mot Rögle BK, 3-4.

Frölunda HC fick en mardrömsstart borta mot Rögle BK när den andra omgången av SHL 2024/25 gick av stapeln. Efter att trafikstockning på E6 orsakat en utdragen bussresa, försenad ankomst till Catena Arena och en halvtimmes senare matchstart skulle det inte ta mer än 21 sekunder förrän Josh Dickinson blev helt ren framför Lars Johansson och rakade in en retur till 1-0 - och en direkt uppförsbacke.

Den taskiga starten till trots så skulle inledningsakten vara en period där Frölunda domderade och förde spelet till stora delar - med en utjämning som följd när Linus Weissbach hittade in till Max Friberg, som med ett direktskott via styrning på Röglespelare resulterade i 1-1 drygt halvvägs in i den första perioden.

Rögle tog ett starkt kommandot såväl spelmässigt som på resultattavlan i den andra perioden genom att först återta ledningen i spel fem mot fyra genom Filip Johansson och därefter, drygt halvvägs in i perioden, utöka ledningen till 3-1 när Mattias Göransson skickade in pucken framför kassen och fick se den styras in bakom Lars Johansson via Isac Heens skridsko. Men Frölunda hämtade som plötsligt energi ur någon för perioden dittills dold tank och började åter hota Christoffer Rifalk alltmer frekvent. Till sist letade sig en puck in bakom Rifalk när Christian Folin skickade in en isare som överlistade målmannen för 3-2 och gästerna hade häng inför den tredje perioden.

Uddamålsförlust

Det blev en pangstart på den tredje perioden för Frölundas del där en offensiv tekningsvinst gav Henrik Tömmernes puckinnehav längs högra sargen i anfallszon. Med en fenomenal smörmacka tvärsöver slottet serverade han Nicklas Lasu vid bortre stolpe för ett direktskott till 3-3 med bara 1:35 spelat av akten.

Men det skulle inte dröja särskilt länge förrän Frölunda åter hamnade i underläge och ånyo behövde jaga. Bara tre minuter senare trillade Arttu Ruotsalainen på en Röglespelare, brakade in i Lars Johansson och gav Linus Sandin fri lejd att raka in segerpucken 4-3. För även om Frölunda vaskade fram ett par halvchanser i den tredje perioden så lyckades man inte överlista Rifalk en fjärde gång, Rögle höll undan och vann med 4-3.

- Just nu är jag rätt frustrerad, vi gjorde tre mål framåt och i och med det så tycker jag att vi borde kunna åka hem med en bättre känsla och med tre poäng. Vi slarvade för mycket i försvaret, det var lite för stora misstag i försvarsspelet som fällde oss till sist i dag, kommenterade Roger Rönnberg i TV4 efter slutsignalen.

- Jag har ett underbart lag, grabbarna spelar för varandra och ger allt för Frölunda. Det är ett fantastisk lag att coacha, vi har fyra kedjor som inte ger motståndarna en sekunds vila samtidigt som vi har många spelare som är kreativa och gör att vi kan komma loss från sarghörnen. Överlag är jag nöjd med hur vi har startat säsongen, men vi behöver framöver städa bort misstagen som till exempel gjorde att vi inte vann i dag, avslutade Roger.

På torsdag är det dags för hemmamatch igen, när HV71 kommer på besök. Säkra din plats här!