Äntligen hemma

Publicerad: 2024-10-25
FHC DAM
Efter tre veckor på vägen spelar damlaget i Frölundaborg igen – och det är ett revanschsuget Frölunda som tar emot Skellefteå och Luleå på fredag och lördag.

Allt är ju relativt.

Obesegrat efter full tid i tio raka matcher och elva poäng i de fem senaste, samtliga på bortaplan.

Å andra sidan. Två övertidsförluster i helgen och den mot Brynäs i söndags var olycklig, snöplig, för att inte skriva onödig. Damlaget ledde med 4-1 med mindre av halva tredje perioden kvar, men bjöd via två utvisningar in hemmalaget som tackade, tog emot och drog fördel av.

Men: Frölunda skuggar fortfarande Luleå i tabelltoppen trots lite bulor på vägen i helgen och ligger bara en poäng efter med en match mindre spelad.

- Vi har laddat om och tar med oss vändningen från i fredags (Modo). Det som hände i söndags får bli en lärdom. Nu är det fullt fokus på Skellefteå, säger Frölundakaptenen Hanna Olsson som trots en-match-i-taget-strategin ändå smygtittar mot lördagen:

- Luleå är alltid något extra. Det blir lite annorlunda den här gången eftersom vi vann förra matchen. Men, det har hänt mycket sedan dess och vi har en ödmjuk attityd inför den matchen och är förberedda på att de är revanschsugna.

Första hemmamatchen på tre veckor och det inför stor publik?

- Äntligen, skönt att slippa sätta sig på bussen. Vi trivs som bäst i Frölundaborg inför vår egen publik och kul att det verkar komma så många. Det kommer att ge mycket energi.

Biljetter till Frölundas matcher mot Skellefteå (fredag) och Luleå (lördag) går att köpa via den här länken:

https://fhc.tmtickets.se/Events

På fredagen är Frölundaborgs restaurang öppen från 17.00 och Frölundashopen är på plats i foajén.

Fyra Frölundaspelare är uttagna till det svenska U18-landslag som spelar en 3-nationsturnering mot Tjeckien och Slovakien i Haninge 5 till 10 november: Maja Helge, Nellie Svensson, Ebba Westerlind och Edit Danielsson.

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS
OFFICIELL LEVERANTÖR