Vinst mot HV igen

Publicerad: 2023-08-24
FHC HERR
Max Friberg, Linus Nässén, Noah Hasa, Jere Innala och Gustav Rydahl är Frölundas målskyttar ikväll.

Frölunda och HV71 möttes för bara en vecka sedan. Då i Husqvarna Garden, nu i Visby Ishall. Då slutade matchen 7-3 till fördel Frölunda och även denna kväll var det Frölunda som tog hem segern. 

Iklädda röda tröjor, tog Frölunda taktpinnen och hade flest lägen i den första delen av matchen. Det var dock bara en puck som hittade in bakom HV:s målvakt under den första perioden. Max Friberg gjorde 1-0. 

Även i den andra perioden kom Frölunda ut starkt och tidigt hade kedjan Noah Hasa, David Edstrom och Filip Hasa, som för kvällen hade klivit upp som forward, ett jätteläge men pucken hittade inte rätt. Målet kom istället några minuter senare när Frölundaspelarna trängdes framför mål och Linus Nässén  petade in 2-0. HV71 reducerade snabbt därefter till 2-1. Kedjan med bröderna Hasa hade mer att ge och målet kom till slut via Noah Hasa som gjorde 3-1 vilket förblev ställningen in i den andra periodvilan.  

Jere Innala gjorde 4-1 i den tredje perioden när Frölunda spelade fem mot tre. Sista tio minutrarna av matchen var intensiva med chanser åt båda håll och Frederik Dichow i Frölundas mål fick visa upp riktigt fint spel. När HV71 fick powerplay i slutminutrarna var det nära reducering men återigen visade Dichow på fint spel och det var istället Frölunda och Gustav Rydahl som gjorde det sista målet i tom målbur. Slutsiffran skrevs 5-1 till Frölunda. 

Våra målskyttar:  Max Friberg, Linus Nässén, Noah Hasa, Jere Innala och Gustav Rydahl. 

Frölundas nästa match är på lördag, 15:00 mot Djurgården. Du ser den på Expressen TV. 

Så här ställde Frölunda upp:

Jere Innala - David Edstrom – Linus Öberg

Erik Thorell - Erik Borg – Max Friberg

Linus Nässén – Nicklas Lasu – Isac Born

Noah Hasa – David Edstrom – Filip Hasa

Henrik Tömmernes - Tom Nilsson

Linus Högberg - Christian Folin

Pontus Johansson - Isac Heens

Max Lindroth

Frederik Dichow (Lars Johansson)

Ellen Ivarson
STOLTA HUVUDPARTNERS