Publicerad: 2024-02-01
FHC HERR
Frölunda HC tog sjätte raka hemmasegern efter 3-1 mot Leksands IF.

En rad hemmamatcher väntar Frölunda HC den närmsta tiden, där nästa veckas landslagsuppehåll omsluts av veckor med dubbla hemmamatcher - först ut Leksands IF på torsdagskvällen.

Det var inte mycket att skriva hem om under matchens första 20 mållösa minuter - desto mer hände efter att pucken släpptes för den andra perioden.

Leksand öppnade målskyttet, knappt sex minuter in i mittakten, när Frölundaslarv på offensiv blå gav en kontring där Kalle Östman pricksköt in pucken bakom Lars Johansson - därefter var det Frölundas period rakt igenom.

Noah Hasa drev pucken mot mål knappt halvvägs in i den andra perioden och knäppte av ett skott som styrdes in i mål via en Leksandsspelare som innebar en 1-1-kvittering och Noahs första SHL-mål i karriären.

- Det har funnits en del lägen för mig under den här säsongen att sätta pucken, skönt att äntligen få sätta dit den, sade Noah Hasa i TV4 och utvecklade:

- Jag trodde faktiskt att den gick på (Isac) Born först, såg att den tog på någon och fick en riktningsförändring, men Isac sade att den gick på backen, så det var fint, menade Noah.

Målet blev en väckarklocka, för efter kvitteringen så skulle både mål nummer två och mål nummer tre komma innan den andra perioden var färdigspelad.

Erik Borg rakade in ett direktskott ifrån slottet knappt två minuter efter Hasas kvittering och när Frölunda spelade powerplay med två minuter kvar av perioden så skickade Henrik Tömmernes in en puck ifrån blålinjen och fick se den styras av både Max Friberg och Jere Innala framför kassen, där Innala var sist på trissan och noterades för sitt elfte mål för säsongen - Frölunda i en 3-1-ledning.

Frölunda kontrollerade tillställningen i den tredje perioden och kunde utan några större bekymmer reda ut stormen i en mållös avslutningsperiod för att plocka en sjätte raka seger i Scandinavium i och med slutresultatet 3-1.

- Det var en stabil insats från oss i dag, jag tycker att vi höll i det i 60 minuter och det var mycket som var bra i dag, menade Nicklas Lasu i TV4 efter slutsignalen och utvecklade:

- Skönt att vi fick göra mål i powerplay, vårt boxplay var stabilt och Lasse (Johansson) i målet har varit bra länge nu. Så det var mycket som var bra idag.

På lördag är det dags för hockey i Scandinavium igen, då kommer Luleå HF på besök. Nedsläpp kl 15:15, biljetter hittar du via den här länken.