Bonuspoäng mot SDE

Publicerad: 2023-11-15
FHC DAM
Frölunda HC straffbesegrade SDE Hockey med 4-3 efter ett delikatessavgörande signerat Michelle Karvinen.

Frölunda HC hade en aningen kämpig öppning i veckans första match, där SDE Hockey stod för värdskapet. Hemmalaget dikterade tempot inledningsvis och kunde gå iväg till en 2-0-ledning när Shae Demale först utnyttjade ett friläge och Julie Zwarthoed ett par minuter senare kunde skicka in 2-0 ifrån nära håll - med knappa kvarten avverkad av den första perioden.

Det barkade dessutom än mer åt fel håll när Sarah-Ève Coutu-Godbout i slutminuterna visades ut och gav hemmalaget ett numerärt överläge. Michelle Karvinen ville dock annat och vände på spelet, transporterade upp pucken i anfallszon och fick såväl yta som tid att gå själv och skickade in en viktig 2-1-reducering innan paus.

- Jennifer (Carlsson) drev på bra mot andra stolpen och gav mig mycket yta att gå på, så det var bara att gå in och skjuta själv. Det var skönt att den satt, det var ett viktigt mål, menade Michelle Karvinen i TV4 i första paus och utvecklade:

- Jag tycker att vi har haft några bra chanser framåt, men vi har slarvat i några få situationer och det har straffat oss. Det kändes lite som ett slag i magen med 0-2, så det var skönt att kunna reducera innan paus, avslutade Michelle.

Felizia Wikner Zienkiewicz var en ribbträff ifrån att fixa en kvittering tidigt i mittakten, men hon skulle ändå få tillfälle att jubla kort därpå. Edit Danielsson stod för en elegant prestation när hon äntrade zonen med puck, vek in mot slottet och pricksköt in 2-2 bakom hemmalagets Viktorie Svejdova mellan stolparna, innan mittakten nått fem minuter.

Frölunda boxplayspel har varit glimrande under säsongsinledningen (ett insläppt mål på 36 tillfällen inför kvällens match), men när Sarah-Ève Coutu-Godbout fick sätta sig på botbänken för andra gången den här matchen så skulle det till sist smälla bakom Maja Helge.
Gabriela Ann Jones skarvade in en puck ifrån nära håll och satte åter SDE i ledningen, 3-2 sent i den andra perioden.

Lika - och ännu en ny bonuspoäng

Precis som i mittakten så fick Frölunda en fin start även på period tre. Kaitlyn Yearwood fick pucken av en SDE-spelare i mittzon, klev in i anfallszon, vek in mot mitten och avlossade ett skott som tacksamt, men lite enkelt, letade sig igenom Svejdova för 3-3 med mindre än två minuter spelat av perioden.

Det var dock SDE som även i tredje akten skulle vara det lag som etablerade mest tryck och satte hårdast attack mot mål, men Helge - som gjorde sin fjärde SDHL-match - stod för en mycket fin insats denna afton och kunde, med hjälp av ett starkt försvar framför, hålla undan och se till att matchen susade förbi både 60:00 samt 65:00 och tvingades att avgöras via straffläggning. Väl där klev Michelle Karvinen fram i den tredje rundan och stod för en fenomenalt vacker prestation när hon fintade bort Svejdova, retligt lade in pucken och blev matchvinnare efter att Maja Helge räddat den efterföljande straffen och säkrat bonuspoängen.
Frölunda är således fortsatt obesegrade i matcher som slutat oavgjort efter 60 minuter - en OT-seger och tre straffsegrar.

Bortaturnén fortsätter med tuffast möjliga motstånd till helgen. På fredag gästar vi tabellettan Luleå Hockey/MSSK och på söndag stundar matiné i Hägglunds Arena mot tvåan MoDo Hockey. Matcherna följer ni hos TV4 och i våra sociala medier.

Nästa hemmamatch äger rum på fredag om en dryg vecka, då gästas vi av Linköping HC.
Biljetter till den matchen hittar du via den här länken.