SHL:s fjärde tidigaste

Publicerad: 2024-02-15
FHC HERR
Malte Strömwall stod för SHL-historiens fjärde tidigast genomförda hattrick i den första perioden mot Växjö Lakers.

Klockan i Scandinavium stod på 09:36 i den första perioden när Malte Strömwall vallade in pucken via Växjö Lakers målvakt Emil Larmi och utökade Frölunda HC:s ledning till 3-0. Målet var inte bara matchen och Frölundas tredje utan även Strömwalls tredje för kvällen, vilket innebar ett hattrick som är ett av SHL:s tidigast utförda i historien. Bara tre gånger tidigare i SHL:s historia har ett hattrick fullbordats tidigare i matchen än Maltes notering på 09:36.

- Jag är medveten om att jag skapar mycket och det har jag inte tvivlat en sekund på, Gör man bra saker under lång tid så kommer resultaten till sist också. Kul att det lossnat lite på sistone, jag ska försöka hålla i det resten av säsongen, kommenterade Malte Strömwall i TV4 efter sin förstaperiod.

- Vi kom ut hungriga och tog vara på våra chanser, kul inledning på matchen.

Ser pucken komma ut på sidan, den hänger lite i luften så jag försöker bara få träff på den. Har bra med tur när den studsar in på Larmi, men det är sådan som kan hända när man skickar in pucken.

Min första tanke är att gå köksvägen runt, men jag ser att han fuskar lite vid stolpen. Försöker få in den där vid vaden på honom.

SHL:s tidigaste utförda hattricks

1. Jesper Olofsson, Färjestad BK, 12 mars 2020 - 07:08
2. Stefan ”Skuggan” Nilsson, Luleå HF, 24 jan 1988 - 07:19
3. Andreas Salomonsson, MoDo Hockey, 15 nov 2005 - 08:35
4. Malte Strömwall, Frölunda HC, 15 feb 2023 - 09:36
5. Carter Camper, Leksands IF, 22 okt 2022, 10:42