Höstlovets första match

Publicerad: 2023-10-31
FHC DAM
Frölunda är tillbaka på vinstspåret och tar på onsdag emot ett sargat AIK i Frölundaborg. Fortsätter succén för nyförvärvet Matilda Nilsson? Frölunda gör sig redo för omgång tolv i SDHL.

Lagen möttes redan i den andra omgången av säsongen i Frölundaborg där hemmalaget gick segrande från den matchen med två mål emot noll. På onsdag är det dags igen, och Frölunda rustar upp sig för en jämn kamp. 

– Vi måste verkligen kämpa för att få med oss tre poäng och gå in med inställningen att AIK kommer vara hungriga för att få sina första poäng, så det gäller att vi vågar göra grovjobbet, säger huvudtränare Erika Holst

För AIKs del har den första tiden på säsongen varit tuff. Efter elva spelade matcher har Stockholms-laget fortfarande inte kasserat in ett enda poäng på sitt konto och minus 56 i målskillnad gör inte saken bättre. 

Tufft även i Göteborg

Frölunda har inte heller varit fläckfria. Laget inledde sin debutsäsong i SDHL starkt med fem raka segrar, men med en skadedrabbad trupp med långa skador på nyckelspelare som Andrea Dalen och kapten Hanna Olsson, i kombination med ett tufft spelschema, gick laget utan vinst i fyra raka matcher. En nedåtgående trend som Frölunda satte stopp för i helgen med vinst över HV71 med 3-1. 

– Det var väldigt skönt att vi fick med oss en vinst och extra skönt såklart att få med sig alla tre poäng. Det fanns flera saker vi gjorde bra, men framförallt tyckte jag att vårt spel med pucken var mycket bättre, där vi inte slarvade bort den i onödan, och jag hoppas att vi kan bygga vidare på det i matchen mot AIK, säger Holst. 

Nyförvärvet Matilda Nilsson gjorde även sin debut för Frölunda och kunde redan efter elva minuter skriva in sig i protokollet med sitt första mål för sin nya klubb.

– Matilda har kommit in med mycket energi både på och utanför isen, och i ett bra läge också av säsongen nu när vi har både Andrea Dalen och Hanna Olsson på skadelistan. Det märks att hon vill bidra till laget och kul att hon fick utdelning för det igår med sitt mål. 

Andrea Dalen i tillfällig roll

Andrea Dalen var dock tillbaka som en resurs i båset under söndagens match, men saknas fortfarande ute på isen. Holst kommenterar läget. 

– Andrea har fortfarande några veckor kvar, men hennes rehab går åt rätt håll och vi hoppas att hon är tillbaka på is snart. Det var skönt att ha med henne i båset, hon är en ledande spelare för oss och kan ge mycket individuella tips och jag tror att det ger mycket energi för spelarna att ha henne i ryggen. 

Frölunda spelar, utöver matchen mot AIK, ytterligare två matcher i Frölundaborg den här veckan. På fredag väntar Leksand, nedsläpp 19.00, följt av Brynäs på söndag, nedsläpp i den matchen kl 12:00. 

Vi ses i Borgen! 

Köp biljetter till matchen genom att klicka här. 

Axel Grahn
STOLTA HUVUDPARTNERS