Nollade i Linköping

Publicerad: 2023-10-19
Fortsatt tungt på bortais för Frölunda HC, som föll mot Linköping HC med 3-0.

Frölunda HC stod för en svag matchinledning borta mot Linköping HC och hamnade i underläge efter att man misslyckats få ut pucken ur egen zon - vilket Broc Little utnyttjade genom att kliva in mot mål och överlista Frederik Dichow för 1-0 med knappt åtta minuter spelade av matchen.

Max Friberg var ytterst nära en snabb replik när han i bytet efter vek in i slottet och avlossade ett distinkt handledsskott - som klingade starkt i ribban.

Frölunda skulle reda ut ett fem minuter långt numerärt underläge efter att Carl Klingberg - i den första periodens avslutande del - ådrog sig ett matchstraff för charging och hade spelat färdigt för kvällen. De fem minuterna med en spelare färre på banan reddes ut på ett solitt vis, men bara ett par minuter senare gav man än en gång bort en puck i egen zon som gav Linköping läget att utöka ledningen till 2-0, knappt sex minuter in i den andra perioden.

Linköping städade av

Inledningen på den tredje perioden var av precis den karaktär gästande Frölunda inte behövde, för än en gång ledde en felpass till att Linköping kunde näta och det blev lite av kvällens melodi - Vilmos Galló utökade till 3-0 med ett distinkt handledsskott och tillställningen var stängd för denna gång.

Nog för att Frölunda faktiskt skapade mer ju längre den tredje perioden gick och kanske gjorde sin bästa period i matchen, men Linköping gjorde en kontrollerad insats och spelade av matchen på ett gediget sätt och tog samtliga tre poäng i och med 3-0.

- Det är faktiskt obegripligt hur vi kan vara så här bleka, jag förstår det inte. Vi tar inte tag i pucken och vi ger dem två mål på att vi ger dem pucken utan att de spelmässigt behöver spela sig till målen, kommenterade Roger Rönnberg i TV4 efter slutsignalen.

- Jag är oerhört konfunderad, vi är oerhört ojämna i våra prestationer och pendlar för mycket. Vi måste hitta ett helt annat tålamod att göra de enkla sakerna, vara nöjd med det lilla samtidigt som vi måste ha ett mindset att vårda pucken och passningsspelet, avslutade Roger.