Succéduon stannar

Publicerad: 2024-10-25
FHC DAM
Kim Martin Hasson och Erika Holst förlänger sina respektive kontrakt med Frölunda HC.

Våren 2022 började sportchef Kim Martin Hasson och coach Erika Holst bygga Frölundas HC:s historiska första damlag.

Uppdraget var tydligt: Gå så snabbt som möjligt upp i SDHL.

Duon satte omgående ihop ett slagkraftigt lag med tydliga spets i Hanna Olsson, Michelle Karvinen, Andrea Dalen, Stephanie Neatby med flera, kompletterade med egna juniorer, som flög igenom den näst högsta serien, NDHL och det efterföljande kvalet.

Första säsongen i SDHL etablerade sig Frölunda som ett topplag – fyra i serien och ut i semifinal mot det blivande svenska mästarlaget Luleå.

Den i september inledda tredje säsongen har damlaget klättrat upp ytterligare en nivå och oavsett hur den summeras kommer Kim Martin Hasson och Erika Holst att fortsätta sina respektive uppdrag.

Sportchef Martin Hasson har förlängt med Frölunda i tre säsonger, till våren 2028, och huvudtränare Holst i en, till våren 2026.

- Vi är redo för nästa steg och är glada att få göra det ihop med Kim och Erika. Båda är hungriga ledare som står för våra värderingar. Kontinuitet är viktigt och har varit framgångsrikt historiskt, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler.

För Kim Martin Hasson var det en ”no brainer” att stanna i Göteborg och Frölunda:

- Jag vill fortsätta bygga och tycker att jobbet är spännande och inspirerande. Vi får bra förutsättningar av föreningen och vi vill fortsätta att skapa drömmar hos unga tjejer i regionen.

Huvudtränare Erika Holst instämmer i Martin Hassons resonemang och utvecklar det:

- Jag gillar sättet Frölunda sjösatte damlaget på. Det började med Kim, sen mig och coachteamet och så satte vi ihop ett lag med många tjejer från regionen. Jag gillar utveckling, trivs otroligt bra och vill fortsätta arbeta mot den målbild vi satte redan från början, att skapa en verksamhet i världsklass.

På lördagen spelar Frölunda mot Luleå i Frölundaborg, nedsläpp 16.30. Ett sportsligt högintressant möte med tanke på de båda lagens ambitionsnivå och tabellplacering.

Biljetter till matchen går att köpa via den här länken:

https://fhc.tmtickets.se/Events

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS
OFFICIELL LEVERANTÖR