Äntligen premiär!

Publicerad: 2023-09-24
FHC DAM
SDHL-säsongen är här! Jakten på klubbens nästa titel kan dra igång på riktigt. Frölunda HC inleder hemma mot Stockholmslaget SDE – nedsläpp 16.00 nu på söndag.
– Det betyder mycket för oss att få starta SDHL hemma i Frölundaborg med vår publik i ryggen. Det spelar roll, säger huvudtränare Erika Holst.

Försäsongen är över och seriestarten står för dörren. Frölundaborg är åter redo för en säsong fylld med matcher. Sedan förra säsongen är nivån en helt annan – NDHL har bytts mot finrummet, SDHL. Frölunda gick igenom förra säsongen obesegrade. I premiären väntar SDE, fjolårsfemman från ligan förra säsongen, och Frölundas ambition är att vara ett topp 4-lag denna första säsong.

Frölundas trupp har fyllt på flera nya spelare: 1 Maja Helge (målvakt som backar upp Stephanie Neatby), 7 Kaitlyn Yearwood (back), 8 Lindsay Agnew (back), 86 Tuva Kandell (back), 10 Emilia Vesa (forward), 13 Edit Danielsson (forward) och 29 Felizia Wikner Zienkiewicz (forward).

– Vi har byggt om laget för att anpassa oss till SDHL med bland annat erfarenhet och speed. Hög fart får vi framför allt i Vesa och Wikner Zienkiewicz, säger huvudtränare Erika Holst och fortsätter:

– En av våra utmaningar här i början blir att hitta vägar för att vinna matcher när pusselbitarna inte faller där vi vill ha dom. Det är en stor skillnad från förra säsongen. I NDHL kunde vi prestera väldigt dåligt i en match men ändå vinna tack vare hög kvalité i laget. Nu funkar det inte längre, säger Holst.

I Frölunda saknas Felicia Linder i premiären. Annars är alla spelare tillgängliga. 

Tider för dagen

14.00 Restaurang Frölundaborg öppnar sina dörrar för mat- och dryckesgäster. Kycklingvingar, klyftpotatis, bbq-ribs, quesadillas, guacamole, nachochips och kladdkaka serveras.
15.00 Arenarummet i Frölundaborg öppnar dörrarna.
15.00 Evenemangsområdet utanför arenan med hoppborg, skottramp, Frölundashopen och foodtruck öppnar. Notera: vädret styr evenemangsområdets vara eller icke vara. Vi hoppas på det bästa.
15.20 Uppvärmningen på isen startar.
15.50 Introt drar igång och vi vill se alla som har möjligheten att stå upp med halsduken över huvudet.
16.00 Nedsläpp i SDHL-premiären: Frölunda HC vs SDE.

Säkerhet

Var beredd att visa din väska för visitering i entrén till arenan. Cykelbatterier är ej tillåtna att ta med in i arenan.

Transport

För parkering hänvisar vi till Dalens grusplaner där parkering finns tillgänglig från 15.00. Fram till 15.00 är det bakluckeloppis på området. Vi rekommenderar dig som vanligt att åka kollektivt till matchen.

TV-sändning

För dig som inte har möjlighet att ta dig till Frölundaborg för denna historiska första SDHL-match går matchen att se på SVT Play.

Biljetter

Klicka på den länken för att köpa biljetter till våra hemmamatcher i SDHL.

Jonas Andersson
STOLTA HUVUDPARTNERS