Hall of fame och hockey

Publicerad: 2024-10-04
FHC HERR
Tomi Kallio och Scandinavium är en oslagbar kombo – krydda den godbiten med ett revanschsuget Frölunda mot Malmö och lördagskvällen ser ut att bli intressant.

Att göteborgsidrottens Hall of fame har sin årliga ceremoni i Scandinavium har blivit en tradition vid det här laget och på lördag är det dags igen. Sju idrottsprofiler med stark koppling till stan skall väljas in och en av dem är väl känd och oerhört omtyckt av Frölundapubliken. Tomi Kallio skall in på Scandinaviums is igen och hyllas för sina insatser i Frölunda HC mellan åren 2003 och 2011, bland annat två SM-guld (2003 och 2005). De övriga som väljs in i Hall of fame är: Anna-Karin Ahlquist, bordtennis, Marcus Allbäck, fotboll, Maria Gretzer, ridsport, Carin Hjalmarsson Koch, golf, Rune Johansson, badminton och Johan Pettersson, handboll.

Hall of fames invalsceremoni börjar 17.40.

Strax före nedsläpp skall en annan Frölundaprofil uppmärksammas. Nicklas Lasu spelade match 900 mot Modo borta i torsdags och får i sedvanlig ordning en matchtröja som markerar milstolpen och än mer befäster positionen som Frölundas näst meste efter Joel Lundqvist (1 270 matcher).

Med preludierna avklarade skall det spelas en SHL-match också. Frölunda mot Malmö och hemmalaget har en del ouppklarade affärer att reda ut med sin hemmapublik efter förlusten mot Örebro i tisdags.

- Det jag vill se är att vi klarar av att tävla och spela. Det har vi ju visat tidigare under säsongen att vi kan, säger coach Roger Rönnberg.

Erik Thorell tränade inte på is under fredagen, men är aktuell för spel.

Biljetter till mötet mellan Frölunda och Malmö i Scandinavium på lördagskvällen, nedsläpp 18.00, går att köpa via den här länken:

https://fhc.tmtickets.se/Events

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS
OFFICIELL LEVERANTÖR