Lundin debuterar direkt

Publicerad: 2023-11-24
FHC DAM
Det vankas hockeyfredag i Göteborg när Linköping kommer på besök i SDHL. Nedsläpp 19.00.

Frölunda HC tar emot tabelltvåan Linköping i SDHL denna fredag. Inför kvällen ligger Frölunda femma i tabellen och kommer stärkta från en viktig seger mot MoDo förra veckan. Klubben har det senaste byggt om laget en del. Meriterade Matilda Nilsson har kommit in och direkt visat prov på hög kvalitet och leverans. Så sent som under onsdagen presenterades nästa nyförvärv: landslagsforwarden Sofie Lundin. Samtidigt har Holly Boney, Jil Kündig och Ella Thorbard flyttat ner till juniorlaget.

Nyförvärvet kommenterade sin övergång från Ohio State till Frölunda så här: 
– Jag kommer att ta med mig inställningen till tävling de har där borta. Något jag tycker vi kan lära oss av i Sverige. Det är kamp och tävling i varje moment. Jag har hört väldigt bra saker om Frölunda. De gör en väldigt seriös och proffsig satsning och har höga ambitioner, något jag vill vara en del av. Jag har följt lagets resa och är väldigt imponerad över hur långt de har kommit på kort tid. Känns som det är en bra blandning av gammalt och ungt. Och det finns en bra ledarstab runt laget.

Lundin spelar i nummer 97.

Tabell och information

Frölunda HC behöver fortsätta att vinna matcher för att inte tappa mark i jakten på en topp 4-placering. Luleå i ledning är dominanta och har dragit ifrån, Linköping är på väg bort också. Där bakom är det dock jämnt och tight om positionerna.

Matchen startar 19.00 och sänds på TV4 Play. Men vi vill så klart se dig på läktaren.

Restaurangen öppnar 17.00 och serverar idag köttbulletallrik för 149 kr.

Köp biljetter genom att klicka här.

Frölunda HC
STOLTA HUVUDPARTNERS