Brant uppförsbacke – förlust i Luleå

Publicerad: 2024-03-06
FHC DAM
Frölunda har nu en vråltuff uppgift framför sig. Luleå var numret större även ikväll och leder nu semifinalen med 2-0 i matcher. Frölundas chans att hålla slutspelet vid liv kommer på fredag – då är det vinna eller försvinna i Luleå.

SM-slutspelet i SDHL avgörs i matchserier över fem drabbningar. Luleå har nu vunnit dom två första och Frölunda HC är i brygga. Kvällens match – semifinal 2:5 – slutade 4-1 till norrbottningarna och nu måste Frölunda vinna på fredag för att få fortsätta spela matcher denna säsong.

Trots att laget har förlorat sex av sex matcher mot Luleå denna säsong var det ingen utklassning att tala om. Frölunda kommer närmare och närmare den första segern för varje match som spelas. I inledningen av matchen spelade Göteborgarna med mod. Laget pressade på för fullt, tog risker och ägde inledningen. Visst, den offensiva taktiken öppnade för misstag och Luleåchanser men ibland måste man chansa. Stephanie Neatby fick tidigt rädda upp några oundvikliga lägen.

Matchen höll sig lika på noll knappa kvarten in i första perioden. När Hanna Olsson satt utvisad passade Luleå på. Med 14.26 på klockan gjorde Jenna Pirttijärvi 1-0 direkt på tekning. Samma målskytt som i måndagens match. Oturligt för Frölunda utökades ledningen till 2-0 med bara 9 sekunder kvar av perioden. Men skam den som ger sig. Frölunda gick in i den andra perioden med samma offensiva jakt och satsningen gav resultat direkt. Felizia Wikner Zienkiewicz styrde in 2-1 efter 33 sekunder och hoppet tändes. Att spräcka nollan ger alltid bra energi in i ett lag.

En bit in i perioden tog Luleå över allt mer och så fortsatte det med Frölundaögon tyvärr resten av matchen. Hemmalaget utökade till 3-1 i mitten på andra och fortsatte att pumpa för fler mål. I slutet av den andra hängde 4-1 i luften.

Luleå spelar med rutin, erfarenhet och tyngd. Kan Frölundas ungdomliga intensitet och desperation för ett längre slutspel räcka för att förlänga semifinalen på fredag? Det återstår att se. Luleå vinner kvällens match med 4-1.