Tredje raka förlusten

Publicerad: 2024-02-29
Dubbla misstag i mittenperioden blev fällande när Frölunda åkte på en tremålsförlust mot Leksand.

Frölunda öppnade matchen mot Leksand med att vara riktigt nära att direkt ta ledningen när Max Friberg blev framspelad av Malte Strömwall, men istället vände spelet och då gick allt Leksands väg. Erik Borg var nära att rensa undan på mållinjen när Leksand överspelade både försvaret och Lasse Johansson. Men Borgs utsträckning med klubban hjälpte inte tillräckligt och istället tog Leksand ledningen.

Frölunda tryckte på för en kvittering och kom nära ett par gånger, inte minst hade Linus Nässén läge när han bröt in på kassen, rycktes ner bakifrån och fick med sig en utvisning.

Även Malte Strömwall stod för en räd när han svepte förbi leksandförsvaret och hittade Friberg framför mål på nytt. Men inte heller nu satt avslutet till hundra procent.

David Edstrom hittade en öppen Henrik Tömmernes som kom ensam mot Filip Larsson i leksandmålet, men flippen singlade över ribban.

Leksand skickade ett skott som klingade i stolpen med minuter kvar av första perioden. Men några fler mål kom inte och Frölunda gick in i andra med ett måls underläge, efter en period som var jämn lägesmässigt men saknade lite skärpa i avsluten.

Tappet efter misstagen

Den andra perioden gick inte alls Frölundas väg. Lasse Johansson utgick och ersattes av Frans Tuohimaa efter första perioden, och det skulle ta hela fem minuter innan "Frasse" fick ett första avslut på sig.

I vad som fortsatte vara en skottsnål inledning på mittenperioden - åt båda håll - kom tre mardrömsminuter för Frölunda.

Det hela startade när Isac Boorn blev av med pucken bakifrån framför egna kassen och Leksands Max Veronneau skickade in 2-0.

Bara två och en halv minut senare kom nästa misstag i FHC som skulle staffa sig hårt.

Max Fribergs dragning gick under egen skridsko och när Leksand istället tog pucken, vände spelet och kom två mot två utökade man sin ledning till 3-0.

Annars var det en relativt händelselös andra period, där spelet flöt på med få avblåsningar. Frölunda fick chansen att ta sig tillbaka in i matchen när Leksand drog på sig en utvisning med fyra minuter kvar, men man lyckades inte alls i powerplay.

Trots tre måls underläge inför tredje perioden var Max Friberg inte helt missnöjd.

- Det är inte så illa som resultatet säger. Det är jag och någon mer med grövre individuella misstag som leder till målen. Annars är det en bra borta period där det går lite fram och tillbaka, dom skapar väl inga större lägen förutom målen. Vi håller dom bra på utsidan och skapar något läge framåt också. Men dom är giftiga när lägena kommer, säger han till TV4 i paus.

Frölunda lyckades däremot inte ta igen underläget i den tredje perioden och matchen slutade 3-0 till Leksand.

- Både vi ledare och spelare vet och vill och behöver spela bättre. Det är lite såhär det har sett ut sista matcherna, vi gör en okej första period sen har vi inte den mentala uthålligheten att spela med lugn och tålamod. Utan vi bjuder på tre mål idag vilket gör att Leksand egentligen inte behöver vara bra för att slå oss. Vi hamnar i målmässiga underlägen och sen är vi oerhört uddlösa framåt och svaga nära pucken, vi sätter oss i svåra situationer, säger Roger Rönnberg efter förlusten.