Förlängningsförlust i Ängelholm

Publicerad: 2023-11-30
Frölunda HC hade en tvåmålsledning borta mot Rögle BK, men tappade och föll efter förlängning.

När Frölunda HC gästade Rögle BK så startade nyförvärvet Frans Tuohimaa sin andra match mellan stolparna iklädd Frölundadressen och fick precis som i debuten släppa in ett tidigt mål. Då small det efter 80 sekunders spel, i Ängelholm dröjde det ungefär fyra minuter innan Simon Ryfors fick förbi ett höstlöv bakom en skymd Tuohimaa och Rögle hade en tidig ledning. Det skulle dock inte dröja särskilt länge för Frölunda att replikera, för redan minuten senare satte man en ordentlig press mot Röglekassen och efter att Isac Born först prickat ribban fick Linus Nässén en ny chans i slottet kort därpå - och prickade in 1-1-pucken med sitt första mål för säsongen.

Frölunda spelade med ett högt tempo, pressade Rögle hårt och fick maximal utdelning under den första perioden - samt lite hjälp på vägen av hemmalaget.

Nicklas Lasu transporterade upp pucken i en kvick omställning och gick på eget avslut som Christoffer Rifalk inte lyckades hålla. Ett par minuter senare blev en missriktad Röglepassning en perfekt framspelning, för passningen gick i eget kortplank och studsade in bredvid mål där Jere Innala var först på plats, gick in i slottet, väntade ned Rifalk och lade kyligt in pucken för en 3-1-ledning, drygt halvvägs in i öppningsakten.

Thomas Grégoire skulle bli en viktig kugge för hemmalaget, för tidigt i den andra perioden så lyckades backen bröta in pucken i spel fem mot fyra och såg till att tidigt i akten ge Rögle känning.
I slutskedet av mittakten återställde dock Otto Stenberg läget efter att ha fått en suverän passning ifrån egen zon av Linus Nässén, blivit fri och kliniskt överlistat Rifalk med en 4-2-ledning i andra paus.

Tapp till en poäng

I den tredje perioden skulle Rögle lyckas hitta en väg tillbaka för att vända runt matchen. Dennis Everberg forcerade in 3-4-reduceringen knappt halvvägs i akten och Brady Ferguson gav Frölunda en jättechans att koppla ett enormt grepp om tillställningen när han satte klubban i ansiktet på Filip Hasa och visades ut 5+GM när åtta minuter återstod av den tredje perioden.

Rögle hade dock inga problem att reda ut det fem minuter långa underläget och när blott 70 sekunder återstod av den tredje perioden blev Grégoire helt bortglömd vid bortre stolpen, rakade enkelt in 4-4 och tvingade matchen till förlängning - där Adam Tambellini så småningom avgjorde och gav extrapoängen till Rögle.

- Det vi föll på var att vi spelade orutinerat så att det skrek om det. Vi gav bort puckar på fel ställen och det sårade oss, säger Roger Rönnberg efter slutsignalen.

- I det stora hela så var det fem mot fem-spelet som sänkte oss i dag. Vi tappade koncentrationen i den tredje perioden och bjöd på bägge deras mål. Ska inte ta ifrån Rögle det de gjorde bra, men utifrån mitt perspektiv så hade vi full kontroll på pucken vid båda tillfällena innan vi så småningom släppte in målet. Vi hade möjlighet att spela pucken framåt, något vi gjorde under i princip hela matchn, men gjorde inte det då och blev straffade, avslutade Roger.