Rydahl fixade första bortatrean

Publicerad: 2023-10-28
Frölunda har hittills haft det svårt på bortaplan. Förutom segern mot Färjestad har FHC ofta gått förlorande ur striderna. Annat var det under lördagen. Då besegrade Frölunda Örebro med 1-3.

Under lördagen begav sig Frölunda upp till Örebro för att möta tabellfyran ÖHK på bortais. Senast lagen möttes var det Roger Rönnbergs mannar som gick vinnande ur striden med 4-3 efter övertid. Den gången var det även FHC som tog ledningen i matchen, men så blev det inte under lördagen.

Redan innan matchklockan hade hunnit passera en minut slog hemmalagets Jonathan Lekkerimäki till och satte pucken mellan benskydden på Lars Johansson. Örebro kunde sedan fortsätta rida på vågen efter sin drömstart och behöll övertaget perioden igenom. Det var först i slutet på perioden som Frölunda kunde börja utmana, men någon större oreda i Örebros zon skapade FHC inte.

Rydahls första

Andra perioden var en helt annan från bortalaget. Framåt mittenaktens senare halva kunde Frölunda för första gången sätta ordentlig press både på Örebroförsvaret och Jonas Arntzen i hemmamålet.

Frölunda hade flera sekvenser där man etsade sig fast i anfallszonen och ett mål hängde länge i luften. När klockan stod på 12:59 fick FHC sedan med sig en utvisning i offensiv zon och laget fick därmed en gyllene chans att kvittera. Det gjorde man också. Filip Hasa skickade in pucken mot mål och med både Calle Klingberg och Gustav Rydahl framför kassen kunde pucken sedan leta sig in bakom Arntzen, via just Rydahl.

Stängde matchen

Med varsitt mål på tavlan efter 40 minuter dukades det upp för en rafflande avslutning i Behrn arena under lördagseftermiddagen.

Ja, spännande blev det. Först hade firma Friberg-Rydahl en superchans att ge sitt Frölunda ledningen efter att Rydahl snott med sig en puck i egen zon och hittade fram till en helt ren Friberg på andra sidan centrallinjen. Bara några minuter efter stod Lasse Johansson för en riktigt vass räddning när han stöten hindrade Mathias Bromé från att näta. Matchen stod minst sagt och vägde.

Målen skulle dock komma. Med drygt åtta minuter kvar av perioden såg Erik Borg till att styra in ännu en puck i Örebromålet och 1-2 var därmed faktum. Inte nog med det. Gustav Rydahl skulle skriva in sig i målprotokollet ännu en gång efter att ha norpat åt sig en puck i mittzon och sedan med säkerhet prickat in 1-3.

Rydahls mål blev spiken i kistan denna lördag och Frölunda tog därmed hem samtliga tre poäng från Örebro.

– Det är en härlig lagseger från start till mål tycker jag. Vi gör mycket bra saker och får betalt här i tredje perioden. Så det är underbart, härlig känsla, säger Erik Borg till TV4 Play efter slutsignalen.

– Det blev lite rörigt i tredje, vi visste att de skulle komma ut hårt och det gör det också, men jag tycker vi kan hantera det lite bättre. När man inte vunnit på ett tag det klart att det ska vara spänning hela vägen in på bortaplan, säger Erik Borg.