En tvehövdad match

Publicerad: 2023-11-02
FHC HERR
Frölunda HC och MoDo Hockey bjöd på en matchbild med två starkt skilda sidor där Frölunda drog längsta strået och vann med 3-2.

För tredje gången den här säsongen skrinnade Frölunda HC ut på isen med 12044 sålda biljetter och lapp på luckan, denna gång med MoDo Hockey som motståndare - och det var ett motstånd som skulle få en tuff kväll. Trots ett starkt bortafölje på läktaren och några lovande, pigga byten i inledningen så skulle gästerna få se sig allt mer nednötta av ett Frölunda som sju minuter in i tillställningen tog ledningen.

Henrik Tömmernes snurrade bort sin motståndare på blålinjen och fick såväl is som tid att ladda upp storsläggan för ett avslut som Olle Eriksson Ek i MoDo-målet inte hade en suck att stoppa och Tömmernes noterades för säsongens tredje mål.

Frölunda trummade på och skapade med, vad det stundtals kändes som, ganska enkla medel gång på gång farligheter mot MoDo-målet. Filip Hasa prickade ribban, Otto Stenberg fick en bra returchans i slottet, två gånger tog pucken en farlig båge via utespelare över Eriksson Ek och landade strax utanför målstolparna. Så där fortsatte det och det bar frukt - där en dos tur ingick.
Med en periodpaus inräknad emellan så gjorde Linus Öberg två mål inom loppet av knappt två minuter för att utöka ledningen två gånger om.

Med bara sex sekunder kvar av den första perioden styrdes Öbergs avslut via en MoDospelares ben förbi Eriksson Ek, och 110 sekunder in i mittakten vispade han in en retur som innebar 3-0 tidigt i den andra perioden.

- Det är så klart alltid kul att göra mål och man vill alltid producera, även om det väl i dag inte var de finaste målen jag gjort. Ibland studsar pucken in lite enklare, idag var väl en sådan dag, kommenterade tvåmålsskytten i TV4 Play.

Maktskifte

Matchens första halvtimme var en Frölundakontrollerad tillställning, värdarna dikterade det mesta och hade 21-5 i skott på mål - sedan svängde matchbilden om snabbare än byte av sommardäck till vinterdäck. MoDo inledde sin omsvängning under mittaktens andra halva, började skapa riktig oreda hos Lars Johansson och 3-1-reduceringen kom som ett brev på posten - Mikael Ruohomaa med ett högkvalitativt direktskott.

I den tredje perioden tog gästerna över helt och hållet, slog på det tunga maskineriet och fullständigt matade ned Frölunda djupare och djupare i egen zon - och satte hemmalaget på en enorm utmaning.

Halvvägs in i den tredje perioden kom den ack så väntade reduceringen, när MoDo vann en tekning i anfallszon, Riley Woods fick pucken till höger, rättade till och prickade in 3-2 bakom Johansson och fick hela Scandinavium att komma till liv i hela känslospektrumet. På ena sidan - närmre 10000 spända Frölundasupportrar. På andra sidan - ett enormt uppeggat bortafölje med vittring på fler mål och poäng.

Ett par gånger var det otroligt nära att MoDo hittade in den kvittering man så hårt jagade. Men Frölunda redde ut, höll emot och plockade samtliga tre poäng i en märklig match där gästerna tog skottstatistiken under matchens andra halva, 23-1.

- Det var det där med att leda matcher med 3-0, det verkar vara svårt, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen.

- Det här var en mental match, det hände något brutalt i slutet av andra perioden där vi tappade några puckar i farligt läge, Lasse blev påkörd och MoDo fick en enorm energiboost. Mitt lag törstar efter självförtroende, ett självförtroende att kunna döda sådana här matcher på ett smart sätt. Vi var väldigt nära att göra 4-0 och då hade matchen kanske varit stängd, istället lämnade vi dörren halvöppen och jag tycker inte att vi hade attityden för att spela på resultatet, menade Roger.

Utsålt i Scandinavium denna kväll, det är det även på lördag när vi gästas av Färjestad BK. Kom ihåg att anlända i tid och att väskförbud fortfarande gäller.

I morgon, fredag, spelas SDHL-mötet mellan Frölunda HC och Leksands IF i Frölundaborg. Nedsläpp kl 19:00, biljetter köper du via den här länken.