Stökig första, målrik andra, straffar avgjorde

Publicerad: 2023-09-26
FHC HERR
Underhållande hockey med Frölundaanfall på Frölundaanfall. Dom många chanserna tände publiken i Scandinavium. Frölunda öste på hela tiden – ändå gick matchen till förlängning och straffar.
Frölunda vann till slut efter mål av David Edstrom.

Frölunda HC rivstartade matchen och fick tidigt – redan efter två minuter – chansen på spel i fem mot tre. Hemmalaget öste på, men inga mål.

Efter sex minuter ledde laget skotten med 9-1. Spelövertaget var tydligt.

Innan perioden var slut skulle chansen komma en gång till när Linköpings Jesper Pettersson åkte på matchstraff efter en tackling i huvudet på Jere Innala. Men Frölundas powerplay hade svårt att hitta dom bästa avsluten för att få in pucken bakom Marcus Högberg i LHC. Perioden, som i stort kantades av utvisningar (sex stycken förutom matchstraffet), slutade mållös.

Linköping blixtrade stundtals till men för att använda ett gammalt ordspråk från Frölunda. Hemmalaget ledde med 0-0.

Det släppte i powerplay

I den andra perioden inledde Frölunda med spel fem mot fyra. Och äntligen skulle målet komma. Jere Innala – som åkte på tacklingen som gav powerplay – styrde in 1-0 assisterad av Carl Klingberg och Linus Öberg.

Kort därefter skulle ledningen utökas. Med sitt första mål för säsongen skickade nyss kontrakterade David Edstrom in 2-0.

Den andra perioden blev renare och mer mer välspelad än den första. Periodens enda utvisning stod Nicklas Lasu för, två minuter för interference efter en offensiv tackling. Linköping lyckades få in en reducering genom Arvid Aronsson men Frölunda gick till pausvila med ledning. Hemmalaget ägde matchen spelmässigt och skapade chanser för minst 2-3 mål till. Marcus Högberg i Linköpingsmålet radade upp räddning efter räddning och höll nere siffrorna.

Efter 40 minuter hade han räddat 30 skott.

Sen kvittering snodde trepoängare

Den tredje perioden blev en stark försvarsinsats även den. Det tighta spelet fortsatte och med bara minuterna kvar byttes glada miner i Scandinavium till något annat. Broc Little fick in kvitteringen, 2-2. Frölunda fick kort därefter chansen på straff när David Edtrom fälldes i ett friläge – men Högberg räddade Fribergs straff.

Matchen gick till förlängning och sedan även straffar.

Lars Johansson räddade sina. David Edstrom gjorde mål på sin. Frölunda vann matchen och tog två poäng.