Målfest med fem olika målskyttar

Publicerad: 2023-09-02
FHC DAM
Frölundadagen inleddes med vinst 5-0 mot Linköping.

I ett soligt Mölndal var det äntligen dags för Frölundadagen 2023 och damlagets andra träningsmatch inför säsongen 2023/24. Linköping stod för motståndet i Åby Ishall. Den första perioden var snabb och jämn med chanser åt båda håll och Stephanie Neatby i Frölundas mål fick jobba stundtals. Efter 20 spelade minuter visade tavlan 0-0.

I den andra perioden steppade Frölunda upp sitt spel och tog ledningen efter fem minuter. Ebba Strandberg gjorde 1-0 efter assist av Andrea Dalen och Hanna Olsson. 2-0 kom när Emilia Vesa och Felizia Wikner Zienkiewicz fixade ett spelövertag och kom ensamma med Linköpings målvakt. Vesa passade Wikner Zienkiewicz som snyggt styrde in pucken i mål. Linköping fortsatte trycka på men Frölunda stod emot och efter den andra perioden var ställningen 2-0.

Islossning i tredje

I den tredje perioden fortsatte målen att komma när först Andrea Dalen tog vägen runt bakom målburen och på knä tryckte in pucken till 3-0 och sedan Sarah-Eve Coutu-Godbout till 4-0. Sista målet och 5-0 stod Jennifer Carlsson för. En fin inledning på Frölundadagen 2023.

Våra målskyttar: Ebba Strandberg, Felizia Wikner Zienkiewicz, Andrea Dalen, Sarah-Eve Coutu-Godbout och Jennifer Carlsson.