Vändning i mittakten gav tre nya poäng

Publicerad: 2024-02-17
Frölunda HC tog åttonde raka segern när IK Oskarshamn bortabesegrades med 2-1.

Frölunda HC avslutade SHL Pride Week i Småland och hade chans att fullfölja en fin vecka borta mot IK Oskarshamn efter att ha besegrat både Timrå IK och Växjö Lakers på hemmaplan tidigare under veckan. Gästerna fick dock jaga ifrån underläge, för i slutskedet av den första perioden skickade Viktor Lodin in ett direktskott i spel fem mot fyra och satte Oskarshamn i en 1-0-ledning.

Tom Nilsson förlängde i går sitt kontrakt med Frölunda med ytterligare två säsonger (t.o.m. 2025/26) och firade i dag med att sätta gästerna på tavlan. Frölunda etablerade flera längre attacker i anfallszon under den andra perioden och just i en sådan smög Nilsson upp från sin backplats, fick pucken av Mikael Ruohomaa nära mål och tryckte upp trissan i nättaket bakom Emil Kruse för en 1-1-kvittering.

- Det är alltid kul att göra mål! De blev lite stillastående och stirrande, jag smög upp mot mål och Ruohomaa serverade mig pucken, så det var bara att slå till, kommenterade Tom Nilsson i TV4 Play om målet.

Det var mittakten som skulle bli vinnande för Frölunda, för i spel fem mot fyra fick Jere Innala pucken direkt på tekning, siktade in sig och pricksköt sin 12:e fullträff för säsongen till matchvinnande 2-1. För även om Oskarshamn ändå skapade ett par lägen i den tredje för att kvittera, så skulle man inte lyckas överlista Frans Tuohimaa något mer.

Frölunda höll undan i en mållös tredjeperiod och plockade åttonde segern i följd.

- En stabil insats från oss i dag, inte mer än så. Jag tycker vi kommer ihop oss mer och mer för varje match och vi har väldigt kul när vi spelar. Bra självförtroende i omklädningsrummet, kommenterade matchvinnare Jere Innala efter slutsignalen.