Förlust i Jönköping

Publicerad: 2023-12-09
Frölunda föll mot HV71 trots tvåmålsledning efter första perioden.

Frölunda HC avslutade fem raka bortamatcher genom att besöka Husqvarna Garden och trots en tvåmålsledning efter första perioden var det hemmalaget som tog hem vinsten.

Första perioden tillhörde Frölunda och ledningsmålet kom tidigt när Erik Borg hamnade helt själv framför Hv:s mål och kunde sätta dig 1-0 bakom Joni Ortio. När Frölunda mot slutet av perioden spelade sitt första powerplay kom 2-0 genom nye Jayden Halbgewachs.

Målrik andra period

Om det var Frölunda som hade taktpinnen i den fösta perioden så var det omvända roller i matchens andra period. HV71 växlade upp och nätade tre gånger inom tio minuter. Henrik Borgström, Åke Stakkestad och Nicholas Shore stod för målen men även Frölunda skulle hinna med ett mål innan perioden var slut. Med 47 sekunder kvar på klockan lirkade Jayden Halbgewachs in sitt andra mål för kvällen och det var lika på tavlan inför den tredje perioden.

Avgörandet kom i tredje

Den tredje perioden inleddes jämnt med två lag som kämpade för tre poäng på isen. Chanser fanns åt båda håll men till slut var det hemmalaget som skulle dra det längsta strået och HV71:s Henrik Borgström gjorde kvällens och matchens sista mål. Slutresultatet blev 4-3 till hemmalaget.